RENT GO

Mobil Uygulamamızı İndirin

X
İndir İndir

Türkiye’de Gezilecek Turistik Yerler

Ana Sayfa > Blog >

Gezi Önerileri

>

Türkiye’de Gezilecek Turistik Yerler

14 Dakikalık Okuma Süresi

Türkiye gezilecek yerler bakımından muazzam zenginlik barındıran bir ülke olma niteliği taşıyor. Dört mevsim yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekebilecek doğal güzellikleri, tarihî yerleri ve cazibe noktaları ile dünyaca ünlü turizm merkezlerine ev sahipliği yapan Türkiye, her bir destinasyonda ayrı bir macera vadediyor. Türkiye’de görülmesi gereken yerler tatil beklentilerindeki farklılığa yanıt verebilecek çeşitlilik sunuyor. Yaz aylarında kıyı şeritleri favori olurken kış aylarında Türkiye’deki şehirlerle ilgili gezi önerileri ülkenin iç kısımlarına doğru rota değiştiriyor. Bu blog yazımızın konusu Türkiye’nin turistik yerleri, siz de bu güzel ülkeyi bir an önce keşfetmek istiyorsanız Türkiye’de gezilecek tarihi yerler ve Türkiye’de gezilecek turistik yerler listemizdeki eşsiz destinasyonlar arasında seçim yapabilirsiniz.

Türkiye Turistik Yerler

Turistik gezilere yüklenen anlam da bu gezilerde yaşanması hedeflenen deneyimler de değişiklik gösterebilir. Türkiye turistik yerler bakımından sahip olduğu zenginlikle dört mevsim farklı beklentileri karşılayacak özelliklere sahiptir. İşte dünyaca ünlü o turistik yerler…

Datça (Muğla)

Türkiye’de gezilecek yerler sıralaması yapıldığında Muğla iline bağlı Datça ile karşılaşmama olasılığınız yok diyebiliriz. Datça; masmavi denizi, altın sarısı kumları, tarihî dokusu ve huzurlu atmosferiyle Ege’nin saklı kalmış bir cenneti. Eğer kalabalıklardan uzak, doğayla iç içe bir tatil arıyorsanız, Datça tam size göre!

Binlerce yıllık geçmişi ve doğal güzellikleriyle Datça hem tarih meraklılarını hem de doğa tutkunlarını cezbediyor. Türkiye’nin en güzel yerleri arasında yer alan bu şirin destinasyon, bedeninizi ve ruhunuzu dinlendirdiğiniz bir seyahat deneyimi sunuyor.

Datça’da Nereler Gezilmeli?

Huzurlu atmosferiyle ziyaretçilerini büyüleyen Datça, aynı zamanda keşfedilmeyi bekleyen pek çok tarihi ve doğal güzelliğe de ev sahipliği yapıyor. M.Ö. 4. yüzyıldan kalma Knidos Antik Kenti, Afrodit heykeliyle ünlüdür. Ege Bölgesi’nin en önemli antik kentlerinden biri olan Knidos’ta antik tiyatro, agora, tapınakları ve surları görebilirsiniz. Dar sokakları ve taş evleriyle sanki zamanın durduğu Eski Datça’da gezerek geçmişe yolculuk yapabilir ve otantik bir atmosferin tadını çıkarabilirsiniz.

Datça’nın en popüler plajlarından biri olan Ovabükü Plajı, bembeyaz kumları ve sığ denizi ile özellikle aileler için ideal bir seçimdir. Sakin ve huzurlu bir koy olan Hayıtbükü’nde çadır kurarak doğayla iç içe bir kamp deneyimi yaşayabilirsiniz.

Datça Yarımadası’nın uç noktasından Ege ve Akdeniz’in birleştiği noktayı görebilir; 18. yüzyıldan kalma Reşadiye Camii’ni ziyaret edebilirsiniz. Datça Çarşısı’ndan yerel ürünleri, el sanatlarını ve hediyelik eşyaları satın alabilirsiniz.

Ayder Yaylası (Çamlıhemşin/Rize)

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde yer alan Ayder Yaylası, doğa tutkunlarının vazgeçilmez rotaları arasında yer alıyor. 1350 metre yükseklikte konumlanan ve benzersiz bir manzaraya sahip olan yayla, ziyaretçilerini büyülüyor. Türkiye’de yazın gezilecek yerler arasında öne çıkan Ayder Yaylası, serin ve temiz havası sayesinde bunaltıcı sıcaklardan kaçmak isteyenler için harika bir seçenek hâline geliyor.

Ayder Yaylası’nda Nereler Gezilmeli?

Ayder Yaylası’nın en güzel yerlerinden biri olan Ayder Kaplıcaları’nı ziyaret ederek şifalı sularla bedeninizi dinlendirebilir, ruhunuzu yenileyebilirsiniz. Ayder’e yaklaşık 2 km mesafedeki Gelin Tülü Şelalesi’ne giderek özellikle ilkbahar ve yaz aylarında daha görkemli bir görünüm kazanan beyaz köpükleri görebilir, harika fotoğraflar çekebilirsiniz.

Yemyeşil vadiler arasında ilerleyen ve Ayder Yaylası’na hayat veren Fırtına Deresi’nin kenarında yürüyüş ve piknik yapabilirsiniz. Kıyısındaki tarihî köprüler ile görülmeye değer olan Fırtına Deresi, bölgenin en önemli akarsularından biri olmasının yanı sıra rafting için de popüler bir destinasyondur.

Göbeklitepe (Haliliye/Şanlıurfa)

Son yıllarda dâhil olduğu Türkiye gezilecek yerler haritası içerisinde giderek popülerlik kazanan Göbeklitepe, dünyanın en eski tapınağı olarak kabul ediliyor ve insanlık tarihinin en büyük sırlarını barındırdığına inanılıyor. Göbeklitepe, yaklaşık 12.000 yıl önceye dayanan tarihiyle insanlık tarihinin bilinen en eski yerleşim yerlerinden biri olma özelliğini taşıyor. Ülkemizin tarihi yerleri arasında yer alan Göbeklitepe, aynı zamanda UNESCO’nun Dünya Mirası Listesi’nde bulunuyor.

Göbeklitepe’de Nereler Gezilmeli?

Göbeklitepe’nin en dikkat çekici özelliği kuşkusuz devasa T şeklindeki dikilitaşlarıdır. Bu dikilitaşlar, üzerindeki geometrik şekiller ve hayvan figürleriyle o dönemki insanların inanç sistemleri hakkında önemli ipuçları vermektedir. Göbeklitepe’de bulunan dairesel ve oval planlı yapılar ise dönemin insanlarının toplu ibadet yaptığı tapınaklar olarak kabul edilir. Bu kalıntıları görmek için ana arkeolojik alanı gezmelisiniz.

Müze alanını ziyaret ederek Göbeklitepe’de çıkarılan buluntuları görebilir ve bunlarla ilgili daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Dikilitaşların üzerindeki oymaları, günlük hayata ilişkin objeleri ve kullanılan aletleri inceleyebilirsiniz. Sanal gerçeklik deneyimi ile kazı alanını farklı bir açıdan görebilir ve o dönemin atmosferini hissedebilirsiniz. Panoramik seyir terasından tüm alanı kuşbakışı olarak görebilir ve fotoğraf çekebilirsiniz.

Kazdağları (Balıkesir – Çanakkale)

Ege Bölgesi’nin kuzeyinde, Balıkesir ve Çanakkale sınırları içerisinde yükselen Kazdağları hem yaz tatili hem kış tatili için tercih edilebilecek lokasyonlar arasında yer alıyor. Antik çağlardan günümüze uzanan zengin tarihi, eşsiz doğal güzellikleri ve temiz havasıyla Kazdağları cennetten bir köşe olarak ziyaretçileri tarafından keşfedilmeyi bekliyor.

Kazdağları’nda Nereler Gezilmeli?

Kazdağları’nın kalbi sayılabilecek Milli Park’ın içerisinde piknik alanları, şelaleler, tarihî kalıntılar ve yürüyüş parkurları bulunuyor. Kazdağları’nın en popüler noktalarından biri olan Pınarbaşı’nı ziyaret ederek serin suların ve yemyeşil doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Kazdağları’nın en yüksek noktası olan Sarıkız Tepesi’nde muhteşem manzara ve günbatımı görüntülerine tanıklık edebilirsiniz.

Berrak suları ve kayalık yapısıyla ünlü Zeytinli Çayı Kanyonu’nda doğa yürüyüşleri ve kamp yapabilirsiniz. Ayı Deresi Kanyonu’nun zorlu ancak benzersiz trekking rotasını deneyimleyebilirsiniz. Efsanelere göre Zeus’un gök gürültüsüyle yarıp geçtiği söylenen ve mistik bir atmosfere sahip kaya oluşumu olan Zeus Altarını ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca Tahtakuşlar Etnografya Müzesi, Assos Antik Kenti, Darıdere Tabiat Parkı ve Adatepe Zeytinyağı Müzesi’ni de keşfedebilirsiniz.

Şirince (Selçuk/İzmir)

İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı Şirince, Ege’nin saklı mücevheri olarak anılmayı hak eden eşsiz bir köydür. Tepelerin arasına gizlenmiş tarihî yerleşim, ziyaretçilerine bir zaman yolculuğu vadederek yılın her mevsimi gidilebilecek yerler arasında ilk sıralarda gelir. Şirince’nin taşlarla döşeli, dar sokakları 19. yüzyıldan kalma Rum evleriyle çevrilidir. Geçmişin izlerini taşıyan evlerin her biri, birer sanat eserine benzer. Beyaz badanalı duvarlar, mavi pencere çerçeveleri ve çiçeklerle bezeli balkonlar; yerli ve yabancı ziyaretçilerin Ege’nin nostaljik atmosferine hayran olmasını sağlar.

Şirince’de Nereler Gezilmeli?

Şirince’nin en dikkat çekici özelliği, özenle restore edilmiş taş evleridir. Bu evlerde konaklayarak geçmişe yolculuk yapabilir, otantik bir deneyim yaşayabilirsiniz. Kendinizi bir masal diyarında hissetmenizi sağlayacak Arnavut kaldırımlı sokaklarda yürüyebilir, köy meydanındaki kafe ve restoranlarda soluklanıp yöresel lezzetlerin tadına bakabilirsiniz.

Köyün en yüksek noktasında yer alan Hodri Meydan Tepe’den Ege Denizi’ne ve çevreye hakim muhteşem manzarayı izleyebilirsiniz. Şirince’nin en önemli simgelerinden biri olan St. John Baptist Kilisesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Şirince’de bulunan bir diğer tarihi kilise olan Aziz Dimitrios Kilisesi’nin Bizans dönemine ait freskleri ve mimarisini görebilirsiniz. Şirince’nin ünlü meyve şaraplarını tadabilir, şarap yapım süreçlerini öğrenebilirsiniz.

Efes Antik Kenti (Selçuk/İzmir)

İzmir’in Selçuk ilçesinde yer alan Efes Antik Kenti, dünyanın en iyi korunmuş antik kentleri arasında yer alır. Binlerce yıllık tarihiyle ziyaretçilerine hayranlık uyandırıcı bir deneyim sunan Efes Antik Kenti, geçmişe yolculuk yapmak isteyenlerin en çok tercih ettiği destinasyonlardan biridir. Aynı zamanda Efes Antik Kenti’nin diğer bir özelliği, 1995 yılında Dünya Mirası olarak tescillenmiş olmasıdır.

Efes’te Neler Yapılmalı?

Efes’in en görkemli yapılarından biri olan ve etkileyici mimarisiyle büyüleyen Celsus Kütüphanesi’ni ve 25.000 kişiye kadar seyirci kapasitesi bulunan Büyük Tiyatro’yu ziyaret edebilirsiniz. Antik dünyanın 7 harikasından biri olarak kabul edilen Artemis Tapınağı’nı, her ne kadar günümüzde yalnızca birkaç sütunu kalmış olsa da görebilirsiniz. Efes’in en uzun ve önemli caddelerinden biri olan Liman Caddesi’nde yürüyerek antik şehrin atmosferine daha yakından tanıklık edebilirsiniz. Kazılarda çıkarılan eserleri ise Efes Antik Kenti Müzesi’nde inceleyebilirsiniz. Ayrıca, Hristiyanlar için önemli bir hac merkezi olan Meryem Ana Evi’ni ziyaret edebilirsiniz.

Karain Mağarası (Antalya Merkez/Antalya)

Antalya’nın merkezine yakın bir konumda yer alan Karain Mağarası, Türkiye’nin en önemli prehistorik yerleşim yerlerinden biridir. Binlerce yıl öncesine ait yaşam izlerini barındıran mağara, ziyaretçilerine hem tarihle iç içe bir deneyim sunar hem de doğanın eşsiz güzelliklerini keşfetme fırsatı tanır.

Mağaranın içerisinde yer alan müzede, kazılarda çıkarılan eserler sergileniyor. Bu eserler sayesinde mağarada yaşayan insanların yaşam tarzları, kullandıkları aletler ve beslenme alışkanlıkları hakkında bilgi sahibi olunabiliyor. Mağaranın çevresi ise yemyeşil ormanlık alanlar ve doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor.

Ani Harabeleri (Kars Merkez/Kars)

Ani Harabeleri, Orta Çağ’ın en önemli şehirleri arasında yer alıyor. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bu tarihî şehir, günümüzde harabe hâlinde olsa da ziyaretçilerine büyüleyici bir manzara sunuyor. Farklı medeniyetlere ait kiliseler, camiler, evler ve saraylar Ani Harabeleri’ne benzersiz bir mimari zenginlik kazandırıyor. Aras Nehri kıyısındaki konumu sayesinde doğal güzellikleriyle de göz kamaştıran bir lokasyon olarak öne çıkıyor. Büyüleyici manzaralarıyla fotoğraf tutkunlarının unutulmaz çekimler yapmasını sağlıyor.

Ağrı Dağı (Doğubeyazıt/Ağrı)

Türkiye’nin en yüksek noktası olan Ağrı Dağı; tarih, kültür ve doğanın iç içe geçtiği mistik bir mekân olma özelliğini taşıyor. Birçok farklı efsaneye konu olan Ağrı Dağı’nın mitolojik önemini artıran ise Nuh’un Gemisi efsanesi oluyor. Ağrı Dağı’nın etekleri ve çevresi; yemyeşil yaylalar, buzullar ve volkanik araziler ile doğa fotoğrafçıları için mükemmel bir ortam sağlıyor.

Ağrı Dağı’nda Nereler Gezilmeli?

Ağrı Dağı’nın tamamına yakını milli park sınırları içinde yer almaktadır. Park içinde trekking, kamp ve dağcılık gibi pek çok farklı aktiviteyi yapmak mümkündür. Yaban hayatı için son derece önemli olan doğal gölcükleri ziyaret edebilir, tecrübeli bir dağcıysanız Ağrı Dağı’nın tırmanış rotasını deneyebilir, dağın eteklerindeki yürüyüş parkurlarında doğayla ve sporla iç içe vakit geçirebilirsiniz.

Ağrı Dağı’nın eteklerinde yer alan ve tarihi dokusuyla Osmanlı mimarisinin en güzel örnekleri arasında yer alan İshak Paşa Sarayı’nı ziyaret edebilir; Doğubeyazıt Kalesi’nden Ağrı Dağı’nın muhteşem manzarasını seyredebilirsiniz.

Pamukkale Travertenleri (Pamukkale/Denizli)

Ülkemizdeki doğal turistik yerler arasında yer alan Pamukkale Travertenleri, Denizli’nin Pamukkale ilçesindedir. Sıcak su kaynaklarından akan minerallerden oluşan bembeyaz travertenler dünyanın en eşsiz doğal güzelliklerindendir. Travertenlerin bulunduğu bölgedeki termal sular, romatizma ve cilt hastalıkları gibi çeşitli rahatsızlıklara iyi gelmektedir. Pamukkale’yi ziyaret ettiğinizde travertenlerin üzerinde yürüyebilir, termal havuzlarda yüzebilir ve Roma dönemine ait kalıntılarıyla ziyaretçilerin beğenisini kazanan Hierapolis Antik Kenti’ni keşfedebilirsiniz.

Kapadokya (Nevşehir)

Nevşehir’in eşsiz coğrafyasında yer alan ve dünyanın en özel yerlerinden biri olan Kapadokya; volkanik etkinlikler sonucu oluşan peri bacalarına, yeraltı şehirlerine ve tarihî kiliselere ev sahipliği yapar. Milyonlarca yıl önce volkanik patlamalar sonucu oluşan yumuşak tüflerin rüzgar ve yağmur erozyonu ile şekillenmesiyle ortaya çıkmış, dünyanın en eşsiz doğal ve kültürel miraslarından biri hâlini almıştır. Muhteşem bir açık hava müzesi olan Kapadokya, aynı zamanda Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biridir.

Kapadokya’da Nereler Gezilmeli?

Kapadokya denilince akla ilk gelen yerlerden biri olan Göreme, peri bacalarının yoğun olduğu ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan bir açık hava müzesidir. Göreme Açık Hava Müzesi’nde sayısız kilise, manastır ve yerleşim yerini ziyaret edebilirsiniz. Özellikle Erken Hristiyanlık dönemine ait fresklerle süslü kiliseler görülmeye değerdir.

Kapadokya’nın yeraltı şehirleri ise geçmişte insanların yaşadığı, saklandığı ve ibadet ettiği yerlerdir. Derinkuyu, Kaymaklı ve Özkonak gibi yer altı şehirlerini ziyaret ederek mimari yapılarına ve büyüklüklerine tanıklık edebilirsiniz. Güvercinlik Vadisi, Ihlara Vadisi ve Paşabağı’nda farklı renklerdeki peribacalarını, doğal oluşumları ve tarihi kalıntıları görebilirsiniz.

Kapadokya’nın benzersiz manzarasını kuşbakışı izlemek için balon turuna katılabilir, at ya da ATV safarisi ile vadileri keşfedebilir, Avanos’taki seramik atölyelerini ziyaret ederek seramik yapımı hakkında bilgi edinebilir ve seramik yapımını deneyimleyebilirsiniz.

Sümela Manastırı (Maçka/Trabzon)

Trabzon’un Maçka ilçesinde, Altındere Vadisi’nin derinliklerinde ve sarp bir kayalık üzerine kurulmuş olan Sümela Manastırı hem doğal güzelliği hem de tarihi önemiyle ziyaretçilerini büyülüyor. Meryem Ana’ya adanmış olan manastır, yüzyıllardır Hristiyan dünyasının önemli merkezleri arasında yer alıyor.

Sarp kayalıklara oyulmuş mağaraların bir araya getirilmesiyle oluşan manastırın en önemli özelliği, doğayla iç içe olması ve kayalığın içine kilise, hücre ve mutfak gibi bölümlerin oyulmuş olmasıdır. Manastırın içindeki freskler ise Bizans sanatının en önemli örnekleri arasındadır.

Aspendos Antik Tiyatrosu (Serik/Antalya)

Roma dönemi mimarisinin en etkileyici örneklerinden olan Aspendos Antik Tiyatrosu, aynı zamanda dünyanın en iyi korunmuş antik tiyatrolarından biridir. Tarihi önemi ve estetik güzelliğiyle ziyaretçileri büyüleyen antik tiyatro, mükemmel akustiği ve sahne arkasındaki korunmuş tonozlarıyla dikkat çekiyor.

Aspendos’ta Neler Yapılmalı?

Aspendos, antik tiyatrosunun yanı sıra sunduğu diğer deneyimlerle de yerli ve yabancı turistlerin favori lokasyonlarındandır. Aspendos’ta antik tiyatronun her bir köşesini gezerek mükemmel mimarisini ve akustik özelliklerini keşfedebilirsiniz. Aspendos Antik Kenti’ndeki su kemerlerini, bazilikayı ve agorayı gezerek dönemin yaşamıyla ilgili bilgi edinebilirsiniz. Aspendos çevresindeki dükkanlardan el yapımı takı, seramik ve diğer hediyelik eşyaları satın alabilirsiniz.

Yerebatan Sarnıcı (Sultanahmet/İstanbul)

Ayasofya’nın güneybatısında, yerin 15 metre altında keşfedilmeyi bekleyen gizli bir dünya bulunuyor: Yerebatan Sarnıcı. Bizans İmparatoru Justinianus döneminde, 6. yüzyılda inşa edilen devasa su deposu, İstanbul’un en etkileyici yer altı yapılarından biri olarak kabul ediliyor.

Yerebatan Sarnıcı, başlangıçta Stoa Bazilikası olarak bilinen büyük bir yapının altında inşa edildiğinden bazen Bazilika Sarnıcı olarak da adlandırılır. Yaklaşık 100.000 ton su depolama kapasitesine sahip olan sarnıç, şehrin su ihtiyacını karşılamak için inşa edilmiştir. Sarnıcın en dikkat çekici özelliklerinden biri, sayısız sütunun oluşturduğu otantik bir atmosfere sahip olmasıdır. Özellikle Medusa başlı sütunlar, ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir. Efsaneye göre, bu sütunlar Medusa’nın başını ters çevirerek sarnıca girenleri taş olmaktan koruyacak şekilde yerleştirilmiştir.

Yerebatan Sarnıcı, etkileyici mimarisi ile İstanbul’un en önemli tarihî yapıları arasında yer alıyor. Loş ışıklandırma, yansımalar ve suyun sesi ile mistik bir atmosfer kazanan sarnıcın her bir köşesi, fotoğraf tutkunları için eşsiz kareler yakalama imkânı sunuyor.

Salda Gölü (Yeşilova/Burdur)

Türkiye’nin Maldivleri olarak da bilenen Salda Gölü, eşsiz doğal güzellikleriyle her göreni büyülüyor. Yalnızca ülkemizin değil, aynı zamanda dünyanın da en temiz ve berrak sularından birine sahip olan Salda Gölü, turkuaz renkli suyu ve eşsiz beyaz kumlarıyla göz kamaştırıyor. Gölün çevresindeki çam ormanları ve yemyeşil bitki örtüsü de ziyaretçilerine huzur dolu bir ortam sunuyor.

Salda Gölü’nü ziyaret ederek tertemiz sularda yüzebilir, göl kıyısında güneşlenebilir ve göl çevresindeki patikalarda yürüyüş yapabilirsiniz. Çeşitli su sporları yapabileceğiniz gölün çevresindeki kamp alanlarında çadır kurmayı da tercih edebilirsiniz.

Diğer Blog İçeriklerimiz

2024/09/25
Motor Kulağı Nedir? Motor Kulağı Arızaları
DETAYLAR 
2024/09/23
Narlıkuyu Nerede? Narlıkuyu’ya Nasıl Gidebilirsiniz?
DETAYLAR 
2024/09/20
Hidrolik Direksiyon Nasıl Çalışır?
DETAYLAR 
2024/09/18
İtfaiyeci Koyu Nerededir? Nasıl Gidilir?
DETAYLAR 
2024/08/15
Seyahat Çantası Nasıl Hazırlanır?
DETAYLAR 
2024/08/14
Sagalassos Antik Kenti Nerededir? Nasıl Gidilir?
DETAYLAR 
2024/08/13
Klima Kompresörü Arızası Nasıl Anlaşılır?
DETAYLAR 
2024/08/12
Dim Çayı Nerededir? Nasıl Gidilir?
DETAYLAR 
2024/07/11
Türkiye’nin Doğal Anıtları
DETAYLAR 
2024/07/10
Bademli Köyü Gezi Rehberi
DETAYLAR 
2024/07/09
Fren Limitörü Nedir?
DETAYLAR 
2024/07/08
Eksantrik Mili Nedir?
DETAYLAR 
2024/07/05
Eskişehir’de Ne Yenir?
DETAYLAR 
2024/06/21
Kör Nokta Nedir?
DETAYLAR 
2024/06/20
Bungalov Tatil Rehberi
DETAYLAR 
2024/06/12
En Güzel Uzun Yol Şarkıları
DETAYLAR 
2024/06/11
Uzun Yolda Uyuyakalmamak İçin Yapılacaklar
DETAYLAR 
2024/06/07
2024 Kurban Bayramı’nda Nereye Gidilir?
DETAYLAR 
2024/05/17
Renault Captur Özellikleri Nelerdir?
DETAYLAR 
2024/05/16
Mafsal Nedir? Ne İşe Yarar?
DETAYLAR 
2024/05/15
Kaza Sonrası Yapılması Gerekenler Nelerdir?
DETAYLAR 
2024/05/14
El Konulan Ehliyet Nasıl Geri Alınır?
DETAYLAR 
2024/05/14
Birgi Köyü Nerede? Birgi Köyü Gezisi
DETAYLAR 
2024/04/29
Park Sensörü Arızası Nedir?
DETAYLAR 
2024/04/28
Kalkış Yaparken Araç Neden Titrer?
DETAYLAR 
2024/04/27
Egzoz Manifoldu Nedir?
DETAYLAR 
2024/04/26
Araç Periyodik Bakımı Nedir?
DETAYLAR 
2024/04/25
Arabaya Pasta Cila Nasıl Çekilir?
DETAYLAR 
2024/04/19
Krank Sensörü Nedir? Arızası Nasıl Anlaşılır?
DETAYLAR 
2024/04/18
Volkswagen Caddy Özellikleri Nelerdir?
DETAYLAR 
2024/04/18
Krank Mili Nedir?
DETAYLAR 
2024/04/16
Konya’da Gezilebilecek Yerler
DETAYLAR 
2024/03/29
Ramazan Bayramı’nda İstanbul’da Gezilecek Yerler
DETAYLAR 
2024/03/28
APP Plaka Nedir?
DETAYLAR 
2024/03/28
Katalizör Nedir? Ne İşe Yarar?
DETAYLAR 
2024/03/28
Kia Picanto İncelemesi
DETAYLAR 
2024/03/28
Rize’de Gezilecek Yerler
DETAYLAR 
2024/03/28
Triger Kayışı Ne Zaman Değişir?
DETAYLAR 
2024/03/06
Peugeot 3008 Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2023/12/01
2024 Yeniden Değerlendirme Oranı | 2024 MTV Hesaplamaları
DETAYLAR 
2023/11/29
2024 Engelli Araç Muafiyeti
DETAYLAR 
2023/11/28
Antifriz Nedir? Nasıl Kullanılır?
DETAYLAR 
2023/11/27
Kış Lastiği Nasıl Seçilir? Nelere Dikkat Edilmelidir?
DETAYLAR 
2023/10/28
Manuel Araç Nasıl Çalıştırılır?
DETAYLAR 
2023/10/26
Şahıs Şirketine Araç Kiralama
DETAYLAR 
2023/10/24
Kiralık Araçta Hasarı Kim Öder?
DETAYLAR 
2023/10/22
Jeep Renegade Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2023/10/05
Yaya Geçidi Cezası 2023
DETAYLAR 
2023/10/03
Passat Variant Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2023/10/01
Çocuk Oto Koltuğu Nedir?
DETAYLAR 
2023/09/29
Filo Kiralama Nedir?
DETAYLAR 
2023/09/28
Eylül Deniz Tatili Rotaları
DETAYLAR 
2023/09/01
Renault Megane Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2023/08/30
2024 Emniyet Şeridi Cezası
DETAYLAR 
2023/08/28
Göcek’te Gezilecek Yerler
DETAYLAR 
2023/08/26
Direksiyon Titremesi Nedir? Neden Direksiyon Titrer?
DETAYLAR 
2023/08/24
Boyasız Araç Güneş Yanığı Nasıl Giderilir?
DETAYLAR 
2023/07/29
Şasi Nedir? Şasi Numarası Nedir?
DETAYLAR 
2023/07/27
Çıkma Parça Nedir? Oto Çıkma Ürün Kullanılır Mı?
DETAYLAR 
2023/07/25
Citroen C Elysee Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2023/07/23
Assos Neresidir? Gezilecek Yerler Nerelerdir?
DETAYLAR 
2023/07/20
Ek MTV Ödemesi Nedir? 2023 MTV Fiyatları
DETAYLAR 
2023/07/15
Otoban ve Otoyol Hız Sınırları 2024
DETAYLAR 
2023/07/12
ISOFIX Nedir? Ne İşe Yarar?
DETAYLAR 
2023/07/06
Opel Corsa Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2023/07/03
Ağır Hasar Kaydı Nedir, Nasıl Sorgulanır?
DETAYLAR 
2023/06/26
Erzurum’da Gezilecek Yerler
DETAYLAR 
2023/05/25
Cam Filmi Yasak Mı? Cam Filmi Cezası Ne Kadar?
DETAYLAR 
2023/05/25
Çekme Belgeli Araç Nedir? Nasıl Trafiğe Çıkarılır?
DETAYLAR 
2023/05/25
Trafikte Geçiş Üstünlüğü Olan Araçlar Hangileridir?
DETAYLAR 
2023/05/25
Renault Zoe Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2023/05/25
Gelibolu’da Gezilecek Yerler
DETAYLAR 
2023/05/23
Plaka Renkleri ve Anlamları Nelerdir?
DETAYLAR 
2023/05/23
2024 Otoyol ve Köprü Geçiş Ücreti
DETAYLAR 
2023/05/23
Lastik Hava Basıncı Ne Kadar Olmalıdır?
DETAYLAR 
2023/05/23
Dacia Sandero Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2023/03/31
Plaka Nasıl Değiştirilir? 2024 Plaka Değiştirme Ücretleri
DETAYLAR 
2023/03/31
Otomatik Vites Ehliyeti Nedir? Nasıl Alınır?
DETAYLAR 
2023/03/31
Kia Sorento Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2023/03/31
Buji Nedir, Ne İşe Yarar? Arıza Belirtileri Nelerdir?
DETAYLAR 
2023/03/31
Beyoğlu’nda Gezilecek Yerler
DETAYLAR 
2023/03/08
Retarder Nedir, Ne İşe Yarar?
DETAYLAR 
2023/02/28
Peugeot 301 Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2023/02/23
2024 Sürücü Kursu ve Ehliyet Harç Ücretleri
DETAYLAR 
2023/02/08
Araç Neden Yağ Yakar, Nasıl Önlenir?
DETAYLAR 
2023/02/06
14 Şubat Sevgililer Gününde Gezilecek Yerler
DETAYLAR 
2023/01/30
2024 Trafik Cezaları Fiyatları Ne Kadar Oldu?
DETAYLAR 
2023/01/30
Volkswagen Caddy Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2023/01/30
ECO Mod Nedir, Nasıl Çalışır?
DETAYLAR 
2023/01/30
TRAMER Kaydı Nedir? Nasıl Sorgulanır?
DETAYLAR 
2023/01/30
Sapanca’da Gezilecek Yerler
DETAYLAR 
2023/01/04
Sarıyer’de Gezilecek ve Görülecek Yerler
DETAYLAR 
2023/01/04
Sandık Motor Nedir? Ne İşe Yarar?
DETAYLAR 
2023/01/04
En Az Yakıt Tüketen Arabalar
DETAYLAR 
2023/01/04
Audi Q3 Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2023/01/04
Araba Direksiyonu Sağda Olan Ülkeler
DETAYLAR 
2022/11/28
İkame Araç Nedir? Hangi Durumlarda İkame Araç Alınabilir?
DETAYLAR 
2022/11/28
Podye Nedir? Araç Podyesi Nerededir ve Nasıl Kontrol Edilir?
DETAYLAR 
2022/11/28
Şarj Dinamosu Nedir? Arızasını Nasıl Anlarsınız?
DETAYLAR 
2022/11/28
Varex Egzoz Nedir? Varex Egzoz Nasıl Çalışır?
DETAYLAR 
RentGo Giriş Yap GİRİŞ YAP
ANASAYFA ARAÇLAR KAMPANYALAR OFİSLERİMİZ HAKKIMIZDA KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI
Müşteri Aydınlatma Metni Çerez Politikası Potansiyel Müşteri Aydınlatma Metni İlgili Kişi Başvuru Formu
BAYİLİK BAŞVURU FORMU İLETİŞİM

Ön ödemeli rezervasyonlar rezervasyon saatinden 24 saat evveline kadar hiçbir ücret kesintisi olmadan iptal edilebilir.

Rezervasyon saatine 24 saatten az bir zaman kalmışsa ve iptal edilmek isteniyorsa toplam kiralamanın ilk gün bedeli iade edilmez.

Bu durumda rezervasyon kira günü bir gün ise iade yapılmaz.

Bu sayfada yer alan güvenlik ve gizlilik kuralları;

1- Gizlilik

M.N.B OTO KİRALAMA VE NAK.TİC.AŞ  kullanıcılarımızın bilgilerinin güvenliği ve bütünlüğüne önem vermektedir.

2-Topladığımız Bilgiler

M.N.B OTO KİRALAMA VE NAK.TİC.AŞ,  site kullanıcılarından kişilere ait bireysel tanımlayıcı niteliği taşıyan bilgileri toplayabilir. Bu tanım kapsamına girenler: “Servis veya ürün siparişinde kullanılan online formlar ve kullanıcılardan girmeleri istenilen site bünyesindeki diğer form ve uygulamalardır.”
M.N.B OTO KİRALAMA VE NAK.TİC.AŞ,  kullanıcıların sitenin hangi sayfalarına daha çok ilgi gösterdikleri , hangi servislerin daha çok dikkat çektiğine ilişkin bilgiler gibi konularda, kullanıcılarından Web Sitesini nasıl kullandıklarına dair bilgi toplayabilir. Aynı zamanda sitenin kullanıcılar tarafından nasıl kullanıldığına dair gözlem yapabilmek adına “çerez (cookie)”ler kullanabilir. Çerez (cookie), web sunucuları tarafından kullanılan, kişisel veya dizüstü bilgisayarlara yerleştirilerek, kullanıcıların mevcut siteyi yendiden ziyaret etmesi halinde kullanıcıyı tanımlayabilmek adına kullanılan yazılım türüdür.
Kullanıcılardan toplanan bu bilgiler bireysel veya bireysel bilgiler ile alakalı bir takım başka bilgiler de olabilmektedir.

3- Toplanılan Bilgilerin Paylaşılması ve Açıklanması

M.N.B OTO KİRALAMA VE NAK.TİC.AŞ, kullanıcılarından topladığı bilgileri yukarıda bahsi geçen amaçlar için diğer güvenilir çözüm ortaklarıyla paylaşabilir. Ayrıca M.N.B OTO KİRALAMA VE NAK.TİC.AŞ  kullanıcılarımızdan topladığımız bilgilere dayanan bir takım bireysel niteliği olmayan bilgileri yatırımcılarına ve potansiyel ortaklarına açıklayabilir ve kullanıcılarından topladığı bilgileri şirket yapısındaki herhangi bir değişiklik sonucu ortaya çıkabilecek satış, devir-teslim işlemlerinde transfer edebilir.

4- Güncelleme

Bu sitede yer alan GİZLİLİK POLİTİKASI VE İLKELERİ  M.N.B OTO KİRALAMA VE NAK.TİC.AŞ  tarafından gerekli görüldüğü şartlarda değiştirilebilir. Yayımlamakta olduğumuz gizlilik ile ilgili bildiriye aykırı davranışları ve sorularınız ile ilgili lütfen [email protected] adresine ulaşınız.