RENT GO

Mobil Uygulamamızı İndirin

X
İndir İndir

2024 Muayenesiz Araç Kullanma Cezası

Ana Sayfa > Blog >

Otomobil Dünyası

>

2024 Muayenesiz Araç Kullanma Cezası

7 Dakikalık Okuma Süresi

Trafikte araçların, sürücülerin ve yayaların güvenliğinin sağlanması için uyulması gereken bazı kurallar vardır. Kazaların önlenebilmesi, yol güvenliğinin desteklenmesi ve çevrenin korunması için her araç sahibinin uyması gereken kurallardan biri de araçların düzenli olarak muayeneden geçirilmesidir. Muayenesiz araç kullanmak sürücüler ve yayalar açısından riskli durumlara neden olabildiği için araç muayenesi yaptırmayan ve muayenesiz araçla trafiğe çıkan sürücülere muayenesiz araç cezası kesilir.

Araç Muayenesi Nedir?

Periyodik bakımdan farklı olarak devlet tarafından zorunlu tutulan bir kontrol şeklinde tanımlanabilen araç muayenesi gerek sizin ve aracınızın gerek trafikteki diğer sürücülerin ve araçların güvenliği için düzenli olarak yapılması gereken bir denetimdir.

Trafiğe çıkan tüm araçların yaptırması zorunlu olan araç muayenesinin amacı, araçta bulunan eksiklikleri tespit etmek ve aracın trafiğe çıkmak için yeterli ve güvenli olup olmadığını belirlemektir.

Ülkemizde araç muayenesi TÜVTÜRK tarafından gerçekleştirilmektedir. Fenni muayene olarak da yapılan bu işlemde ilk olarak aracın ruhsat bilgileri denetlenmektedir. Aracın plakası, motor numarası ve şasi numarasının kontrolü sağlanır. Muayene işleminde aracın frenleri, lastikleri, yürüyen aksamı, aydınlatmaları, emniyet kemeri, aynaları ve koltukları kontrol edilir. Temel olarak muayene esnasında araç detaylı bir kontrolden geçirilir ve varsa belirlenen kusurlar not edilir. Sonrasında ise aracın trafiğe uygun olup olmadığı belirlenir. Aracın trafiğe çıkmaya müsait olmaması durumunda ise araç sahibinden belirlenen kusurları gidermesi istenir.

Araç Muayenesinde Nelere Dikkat Edilir?

Araç muayenesi sırasında araçların plaka kontrolünden borcuna kadar pek çok farklı kriter değerlendirilir. “Araç muayenesinde nelere bakılır?” sorusuna şu yanıtlar verilebilir:

  • Trafik cezası ya da Motorlu Taşıtlar Vergisi borcu olan araçlar araç muayenesinden geçemez.
  • Egzoz emisyon pulu olmayan araçlar araç muayenesinden geçemediği gibi 2021 yılından bu yana devrede olan EGEDES (Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi) ve MOBESE gibi kamera sistemleri, egzoz emisyon ölçümü yaptırılmayan araçlara otomatik olarak ceza kesmektedir.
  • Geçerli bir Zorunlu Trafik Sigortası poliçesi olmayan araçların araç muayenesinden geçmesi söz konusu değildir. Ayrıca sigortası araç kullanma cezası 2024 yılı itibarıyla 691 TL’dir.
  • Ruhsatında yırtılma gibi fiziksel sorun olması ya da ruhsatta yazılmış olan renk gibi teknik açıklamalarla araç renginin uyuşmaması durumunda araç muayeneden geçemez.
  • Şasi ve bağlantılarında uygunsuz tamirat ya da tadilat olan araçlar TÜVTÜRK muayenesinden geçemez.
  • Far ve diğer aydınlatma parçalarında hasar veya uygunsuz tadilat ve tamirat olan araçlar TÜVTÜRK muayenesinden geçemez.
  • Aracın fren mesafesi gibi güvenlik açısından kritik olan unsurlar muayene sırasında değerlendirilir.
  • Aracın gürültüye neden olan egzoz ya da ses sistemi gibi parçaları kontrol edilir. Müdahale edilerek gürültüsü artırıldığı tespit edilen araçlar muayeneden geçemez.
  • Sürücünün görüşünü engelleyecek şekilde emniyet camlarında film bulunuyorsa ve/veya trafik güvenliğinde kilit role sahip ayna gibi ekipmanların işlevleri ideal düzeyde değilse araç muayeneden geçemez.
  • Trafik kurallarına göre sürücü ve yolcular araçların içerisinde emniyet kemeriyle seyahat etmelidir. Bu nedenle, TÜVTÜRK’ün araç muayenesi sırasında emniyet kemerleri titizlikle kontrol edilir. Emniyet kemerlerinde arıza olan araçların muayeneden geçmesi mümkün değildir.
  • Aracın airbag sisteminin çalışmaması, yakıt borularında/tankında sızıntı olması, debriyaj arızası, standart dışı veya çalışmayan korna olması araç muayenesinde ağır kusurlar arasında sayılabilir.

Araç Ne Zaman Muayeneden Geçemez?

Araçların muayeneden geçmesine engel olan birkaç farklı durum vardır. Aracın muayene kontrolünden geçmesini engelleyen durumlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Ruhsatta belirtilen bilgilerle araç teçhizatıyla ilgili detayların araç muayenesi sırasındaki bilgilerin uyuşmaması
  • Aracın ön ve arka plakasının okunamayacak derecede silik olması
  • Motor ve șasi numarasının, tip etiketinin okunmaması
  • Aracın fren sistemlerinde yağ kaçağının olması, frenlerin tutmaması, hortumlarda aşınma ya da şişme olması ve şasi bilgilerinin ABS sisteminde yazıldığı gibi çalışmaması
  • Direksiyon sisteminde bağlantı hataları ya da arızalarının olması
  • Araç camlarının eksik olması, aracın ön camının TÜVTÜRK tarafından belirlenen ön cam kriterlerine uygun olmaması, aracın sileceklerinde ve su püskürtme sistemlerinde arızalar yaşanması
  • Aracın aydınlatma sistemleri olan far, stop lambası ve sinyal lambası gibi çeşitli ışıklandırma sistemlerinde problemler bulunması
  • Aracın belirli emisyon standartlarına uygun olmaması ve araç lastiklerinin ömrünü tamamlaması gibi nedenlerin trafikte riske neden olması
  • Araç içerisinde bulundurulması zorunlu olan yangın söndürücü ve araç üçgeni gibi ekipmanların araçta bulunmaması
  • Aracın egzoz sisteminin ve çıkardığı ses seviyesinin gürültü yönetmeliklerine uygun olmaması

Araç Muayenesi Bittikten Sonra Kaç Gün Trafiğe Çıkabilir?

Araç muayenesinin her yıl belirli bir tarihte yapılması gerekir. Bu tarih, aracın tescil tarihine göre belirlenen bir yıllık periyot temel alınarak hesaplanır. Araç sahibi, muayene süresi gelmiş aracın muayenesini belirlenen tarihe kadar yaptırmadığı takdirde, aracın trafiğe çıkması yasaklanarak ilgili trafik cezaları uygulanır. Bu tür sorunları önlemek için araç muayenesi geciktirilmemeli ve araç muayenesi belirlenen süre içerisinde tamamlanmalıdır.

Aracın muayene süresi geçtiğinde, aracın muayeneye götürülmediği her bir gün için muayene ücretine ek %5 faiz uygulanır. Araç muayeneden geçemezse, araç sahibine tespit edilen eksiklikleri tamamlaması için 1 ay süre verilir. Eksiklikler tamamlandıktan sonra aracın yeniden muayeneye girmesi gerekir.

2024 Muayenesiz Araç Kullanma Cezası Ne Kadar?

Sıfır araçlara ilk 3 yıl boyunca muayene yapılması gerekmez. Aracın trafikteki üçüncü yılını doldurmasıyla birlikte muayene zamanı gelir. Binek araçlarda üçüncü yıldan itibaren her iki yılda bir araç muayenesi yaptırılmalıdır. Motosiklet muayene süresi de ilk muayene motosikleti satın aldıktan 3 yıl sonra, daha sonra ise her 2 yılda bir olacak şekilde uygulanır.

Aracın muayene süresi geçtiyse ve muayenesi yapılmadıysa, bu aracın trafik ekipleri tarafından tespit edilmesi durumunda muayenesiz trafiğe çıkma cezası yazılır. Araç muayene cezası aracı kullanan sürücüye değil, aracın sahibine kesilir. Muayenesiz araç cezası 2024 yılında 1.506 TL olarak uygulanmaktadır.

Muayenesiz araç 1.kez yakalanırsa araç sahibine 1.506 TL ceza yazılır ve aracın muayenesinin yapılması için yedi iş gününe kadar izin verilir. Muayenesi yapılmamış bir araçla trafiğe çıkılması nedeniyle trafikten menedilen araca verilen izin süresinin sonunda, aracın muayenesi yapılmadan trafiğe çıkarılması durumunda muayenesiz araç kullanma cezası 2024 yılı itibarıyla araç sahiplerine 3.135 TL olarak uygulanır. Trafikten menedilen araç çekiciyle götürülür ve muayenesinin yapılması için yedi iş gününe kadar izin verilir.

Aracın muayenesinin yapılmasının üç ve daha fazla tespiti durumunda ise her seferinde trafik idari para cezası karar tutanağı uygulanır, araç trafikten menedilir ve çekiciyle götürülür.

Araç Muayene Cezası Nereye Ödenir?

“Araç muayene cezasının nereye ödenir?” birçok sürücünün kafasındaki sorulardan bir tanesi. Aracın muayeneye girmemesi ya da muayeneden geçememesine rağmen kullanılmasına devam edilmesi durumlarında kesilen cezaların bankalardan ya da İnteraktif Vergi Dairesinden ödenmesi mümkündür. Muayene kaynaklı kesilen cezaların ödenmemesi durumunda tekrar muayene için TÜVTÜRK’ten randevu almak mümkün olmamaktadır. Bu nedenle ceza alan sürücülerin önce cezayı ödemeleri, ardından muayene için randevu almaları gerekir.

E-Devlet Muayene Cezası Nereye Ödenir?

Araç muayene cezası 2024 yılı itibarıyla 1.506 TL olmakla birlikte muayenesiz araç kullanma cezası 15 günlük süre zarfında ödendiği takdirde %25 ‘ilk indirim uygulanır. Bu durumda muayene cezası 1.129,50 TL olarak ödenir. 15 günlük süre cezanın tebliğinden sonra başlar.

Aracın muayenesiz kullanılması nedeniyle alınan cezalara ait sorgulamalar E-Devlet üzerinden yapılabilir. Emniyet Genel Müdürlüğü bölümünden plakaya göre ceza sorgulaması yapmak mümkündür. Ceza olması durumunda E-Devlet üzerinden ödeme yapılabilir.

PTT Muayene Cezası Nereye Ödenir?

Muayene cezası PTT şubelerinden araç plaka bilgisi ile ödenebilir.

Muayenesiz Araç Bağlanır mı?

“Muayenesiz araç bağlanır mı?” sorusu araç sahiplerinin kafasını karıştıran bir diğer sorudur. Araç muayenesinin yaptırılmadığının fark edilmesi durumunda ilk olarak araç sahibine ceza kesilmektedir. Araç sahibinin bu ceza tarihinden itibaren 7 gün içerisinde aracını muayeneye sokması gerekmektedir. Ceza kesildikten sonraki 7 gün içerisinde aracın yine muayeneye girmemesi durumunda ise araç çekilerek muayeneye götürülür. Özetle muayeneye girmeyen araçların cezaya rağmen tekrar muayeneye sokulmaması durumunda araç bağlanmaktadır. Bu nedenle araç sahiplerinin muayenesiz araç kullanmaktan ceza yemesi durumunda vakit kaybetmeden araçlarını muayeneye götürmeleri tavsiye edilir.

Araç kiralama hizmeti veren şirketler araçlarının muayene işlemlerini kendi operasyonel süreçleri içerisinde düzenli olarak takip eder. Böylece araç kiralama hizmeti alan kişiler her zaman muayeneleri tamamlanmış ve bakımları yapılmış araçlarla yola çıkabilir. Farklı araç segmentleri arasından ihtiyaçlarına ve bütçesine göre seçim yapan sürücüler, güvenli ve konforlu bir sürüş deneyimi ile hem şehir içi hem şehir dışı yolculuklarını gerçekleştirebilir.

Diğer Blog İçeriklerimiz

2024/09/25
Motor Kulağı Nedir? Motor Kulağı Arızaları
DETAYLAR 
2024/09/23
Narlıkuyu Nerede? Narlıkuyu’ya Nasıl Gidebilirsiniz?
DETAYLAR 
2024/09/20
Hidrolik Direksiyon Nasıl Çalışır?
DETAYLAR 
2024/09/18
İtfaiyeci Koyu Nerededir? Nasıl Gidilir?
DETAYLAR 
2024/08/15
Seyahat Çantası Nasıl Hazırlanır?
DETAYLAR 
2024/08/14
Sagalassos Antik Kenti Nerededir? Nasıl Gidilir?
DETAYLAR 
2024/08/13
Klima Kompresörü Arızası Nasıl Anlaşılır?
DETAYLAR 
2024/08/12
Dim Çayı Nerededir? Nasıl Gidilir?
DETAYLAR 
2024/07/11
Türkiye’nin Doğal Anıtları
DETAYLAR 
2024/07/10
Bademli Köyü Gezi Rehberi
DETAYLAR 
2024/07/09
Fren Limitörü Nedir?
DETAYLAR 
2024/07/08
Eksantrik Mili Nedir?
DETAYLAR 
2024/07/05
Eskişehir’de Ne Yenir?
DETAYLAR 
2024/06/21
Kör Nokta Nedir?
DETAYLAR 
2024/06/20
Bungalov Tatil Rehberi
DETAYLAR 
2024/06/12
En Güzel Uzun Yol Şarkıları
DETAYLAR 
2024/06/11
Uzun Yolda Uyuyakalmamak İçin Yapılacaklar
DETAYLAR 
2024/06/07
2024 Kurban Bayramı’nda Nereye Gidilir?
DETAYLAR 
2024/05/17
Renault Captur Özellikleri Nelerdir?
DETAYLAR 
2024/05/16
Mafsal Nedir? Ne İşe Yarar?
DETAYLAR 
2024/05/15
Kaza Sonrası Yapılması Gerekenler Nelerdir?
DETAYLAR 
2024/05/14
El Konulan Ehliyet Nasıl Geri Alınır?
DETAYLAR 
2024/05/14
Birgi Köyü Nerede? Birgi Köyü Gezisi
DETAYLAR 
2024/04/29
Park Sensörü Arızası Nedir?
DETAYLAR 
2024/04/28
Kalkış Yaparken Araç Neden Titrer?
DETAYLAR 
2024/04/27
Egzoz Manifoldu Nedir?
DETAYLAR 
2024/04/26
Araç Periyodik Bakımı Nedir?
DETAYLAR 
2024/04/25
Arabaya Pasta Cila Nasıl Çekilir?
DETAYLAR 
2024/04/19
Krank Sensörü Nedir? Arızası Nasıl Anlaşılır?
DETAYLAR 
2024/04/18
Volkswagen Caddy Özellikleri Nelerdir?
DETAYLAR 
2024/04/18
Krank Mili Nedir?
DETAYLAR 
2024/04/16
Konya’da Gezilebilecek Yerler
DETAYLAR 
2024/03/29
Ramazan Bayramı’nda İstanbul’da Gezilecek Yerler
DETAYLAR 
2024/03/28
APP Plaka Nedir?
DETAYLAR 
2024/03/28
Katalizör Nedir? Ne İşe Yarar?
DETAYLAR 
2024/03/28
Kia Picanto İncelemesi
DETAYLAR 
2024/03/28
Rize’de Gezilecek Yerler
DETAYLAR 
2024/03/28
Triger Kayışı Ne Zaman Değişir?
DETAYLAR 
2024/03/06
Peugeot 3008 Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2023/12/01
2024 Yeniden Değerlendirme Oranı | 2024 MTV Hesaplamaları
DETAYLAR 
2023/11/29
2024 Engelli Araç Muafiyeti
DETAYLAR 
2023/11/28
Antifriz Nedir? Nasıl Kullanılır?
DETAYLAR 
2023/11/27
Kış Lastiği Nasıl Seçilir? Nelere Dikkat Edilmelidir?
DETAYLAR 
2023/10/28
Manuel Araç Nasıl Çalıştırılır?
DETAYLAR 
2023/10/26
Şahıs Şirketine Araç Kiralama
DETAYLAR 
2023/10/24
Kiralık Araçta Hasarı Kim Öder?
DETAYLAR 
2023/10/22
Jeep Renegade Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2023/10/05
Yaya Geçidi Cezası 2023
DETAYLAR 
2023/10/03
Passat Variant Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2023/10/01
Çocuk Oto Koltuğu Nedir?
DETAYLAR 
2023/09/29
Filo Kiralama Nedir?
DETAYLAR 
2023/09/28
Eylül Deniz Tatili Rotaları
DETAYLAR 
2023/09/01
Renault Megane Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2023/08/30
2024 Emniyet Şeridi Cezası
DETAYLAR 
2023/08/28
Göcek’te Gezilecek Yerler
DETAYLAR 
2023/08/26
Direksiyon Titremesi Nedir? Neden Direksiyon Titrer?
DETAYLAR 
2023/08/24
Boyasız Araç Güneş Yanığı Nasıl Giderilir?
DETAYLAR 
2023/07/29
Şasi Nedir? Şasi Numarası Nedir?
DETAYLAR 
2023/07/27
Çıkma Parça Nedir? Oto Çıkma Ürün Kullanılır Mı?
DETAYLAR 
2023/07/25
Citroen C Elysee Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2023/07/23
Assos Neresidir? Gezilecek Yerler Nerelerdir?
DETAYLAR 
2023/07/20
Ek MTV Ödemesi Nedir? 2023 MTV Fiyatları
DETAYLAR 
2023/07/15
Otoban ve Otoyol Hız Sınırları 2024
DETAYLAR 
2023/07/12
ISOFIX Nedir? Ne İşe Yarar?
DETAYLAR 
2023/07/06
Opel Corsa Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2023/07/03
Ağır Hasar Kaydı Nedir, Nasıl Sorgulanır?
DETAYLAR 
2023/06/26
Erzurum’da Gezilecek Yerler
DETAYLAR 
2023/05/25
Cam Filmi Yasak Mı? Cam Filmi Cezası Ne Kadar?
DETAYLAR 
2023/05/25
Çekme Belgeli Araç Nedir? Nasıl Trafiğe Çıkarılır?
DETAYLAR 
2023/05/25
Trafikte Geçiş Üstünlüğü Olan Araçlar Hangileridir?
DETAYLAR 
2023/05/25
Renault Zoe Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2023/05/25
Gelibolu’da Gezilecek Yerler
DETAYLAR 
2023/05/23
Plaka Renkleri ve Anlamları Nelerdir?
DETAYLAR 
2023/05/23
2024 Otoyol ve Köprü Geçiş Ücreti
DETAYLAR 
2023/05/23
Lastik Hava Basıncı Ne Kadar Olmalıdır?
DETAYLAR 
2023/05/23
Dacia Sandero Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2023/03/31
Plaka Nasıl Değiştirilir? 2024 Plaka Değiştirme Ücretleri
DETAYLAR 
2023/03/31
Otomatik Vites Ehliyeti Nedir? Nasıl Alınır?
DETAYLAR 
2023/03/31
Kia Sorento Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2023/03/31
Buji Nedir, Ne İşe Yarar? Arıza Belirtileri Nelerdir?
DETAYLAR 
2023/03/31
Beyoğlu’nda Gezilecek Yerler
DETAYLAR 
2023/03/08
Retarder Nedir, Ne İşe Yarar?
DETAYLAR 
2023/02/28
Peugeot 301 Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2023/02/23
2024 Sürücü Kursu ve Ehliyet Harç Ücretleri
DETAYLAR 
2023/02/08
Araç Neden Yağ Yakar, Nasıl Önlenir?
DETAYLAR 
2023/02/06
14 Şubat Sevgililer Gününde Gezilecek Yerler
DETAYLAR 
2023/01/30
2024 Trafik Cezaları Fiyatları Ne Kadar Oldu?
DETAYLAR 
2023/01/30
Volkswagen Caddy Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2023/01/30
ECO Mod Nedir, Nasıl Çalışır?
DETAYLAR 
2023/01/30
TRAMER Kaydı Nedir? Nasıl Sorgulanır?
DETAYLAR 
2023/01/30
Sapanca’da Gezilecek Yerler
DETAYLAR 
2023/01/04
Sarıyer’de Gezilecek ve Görülecek Yerler
DETAYLAR 
2023/01/04
Sandık Motor Nedir? Ne İşe Yarar?
DETAYLAR 
2023/01/04
En Az Yakıt Tüketen Arabalar
DETAYLAR 
2023/01/04
Audi Q3 Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2023/01/04
Araba Direksiyonu Sağda Olan Ülkeler
DETAYLAR 
2022/11/28
İkame Araç Nedir? Hangi Durumlarda İkame Araç Alınabilir?
DETAYLAR 
2022/11/28
Podye Nedir? Araç Podyesi Nerededir ve Nasıl Kontrol Edilir?
DETAYLAR 
2022/11/28
Şarj Dinamosu Nedir? Arızasını Nasıl Anlarsınız?
DETAYLAR 
2022/11/28
Varex Egzoz Nedir? Varex Egzoz Nasıl Çalışır?
DETAYLAR 
RentGo Giriş Yap GİRİŞ YAP
ANASAYFA ARAÇLAR KAMPANYALAR OFİSLERİMİZ HAKKIMIZDA KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI
Müşteri Aydınlatma Metni Çerez Politikası Potansiyel Müşteri Aydınlatma Metni İlgili Kişi Başvuru Formu
BAYİLİK BAŞVURU FORMU İLETİŞİM

Ön ödemeli rezervasyonlar rezervasyon saatinden 24 saat evveline kadar hiçbir ücret kesintisi olmadan iptal edilebilir.

Rezervasyon saatine 24 saatten az bir zaman kalmışsa ve iptal edilmek isteniyorsa toplam kiralamanın ilk gün bedeli iade edilmez.

Bu durumda rezervasyon kira günü bir gün ise iade yapılmaz.

Bu sayfada yer alan güvenlik ve gizlilik kuralları;

1- Gizlilik

M.N.B OTO KİRALAMA VE NAK.TİC.AŞ  kullanıcılarımızın bilgilerinin güvenliği ve bütünlüğüne önem vermektedir.

2-Topladığımız Bilgiler

M.N.B OTO KİRALAMA VE NAK.TİC.AŞ,  site kullanıcılarından kişilere ait bireysel tanımlayıcı niteliği taşıyan bilgileri toplayabilir. Bu tanım kapsamına girenler: “Servis veya ürün siparişinde kullanılan online formlar ve kullanıcılardan girmeleri istenilen site bünyesindeki diğer form ve uygulamalardır.”
M.N.B OTO KİRALAMA VE NAK.TİC.AŞ,  kullanıcıların sitenin hangi sayfalarına daha çok ilgi gösterdikleri , hangi servislerin daha çok dikkat çektiğine ilişkin bilgiler gibi konularda, kullanıcılarından Web Sitesini nasıl kullandıklarına dair bilgi toplayabilir. Aynı zamanda sitenin kullanıcılar tarafından nasıl kullanıldığına dair gözlem yapabilmek adına “çerez (cookie)”ler kullanabilir. Çerez (cookie), web sunucuları tarafından kullanılan, kişisel veya dizüstü bilgisayarlara yerleştirilerek, kullanıcıların mevcut siteyi yendiden ziyaret etmesi halinde kullanıcıyı tanımlayabilmek adına kullanılan yazılım türüdür.
Kullanıcılardan toplanan bu bilgiler bireysel veya bireysel bilgiler ile alakalı bir takım başka bilgiler de olabilmektedir.

3- Toplanılan Bilgilerin Paylaşılması ve Açıklanması

M.N.B OTO KİRALAMA VE NAK.TİC.AŞ, kullanıcılarından topladığı bilgileri yukarıda bahsi geçen amaçlar için diğer güvenilir çözüm ortaklarıyla paylaşabilir. Ayrıca M.N.B OTO KİRALAMA VE NAK.TİC.AŞ  kullanıcılarımızdan topladığımız bilgilere dayanan bir takım bireysel niteliği olmayan bilgileri yatırımcılarına ve potansiyel ortaklarına açıklayabilir ve kullanıcılarından topladığı bilgileri şirket yapısındaki herhangi bir değişiklik sonucu ortaya çıkabilecek satış, devir-teslim işlemlerinde transfer edebilir.

4- Güncelleme

Bu sitede yer alan GİZLİLİK POLİTİKASI VE İLKELERİ  M.N.B OTO KİRALAMA VE NAK.TİC.AŞ  tarafından gerekli görüldüğü şartlarda değiştirilebilir. Yayımlamakta olduğumuz gizlilik ile ilgili bildiriye aykırı davranışları ve sorularınız ile ilgili lütfen [email protected] adresine ulaşınız.