RENT GO

Mobil Uygulamamızı İndirin

X
İndir İndir

Kamp Yapmak İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

Ana Sayfa > Blog >

Gezi Önerileri

>

Kamp Yapmak İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

9 Dakikalık Okuma Süresi

Doğanın keyfini çıkarmak ya da şehrin gürültüsünden uzaklaşmak… Sessizlikte huzur bulmak ya da gökyüzündeki yıldızların varlığını yeniden hatırlamak… Amacınız hangisi olursa olsun eksiksiz organize ettiğiniz bir kamp tatili ile hedeflerinize ulaşabilirsiniz. Kamp tatilinizi yaptığınız mevsime göre kampta gerekli malzemeler hakkında farkındalığınızı artırdığınızda ve kamp rotanızı güvenli bir şekilde oluşturduğunuzda unutulmaz bir serüvenin kapılarını aralayabilirsiniz.

Hayatımızın bir dönemine damga vuran pandemi ile birlikte kamp yapmanın güzelliğini deneyimleyenlerin sayısı bir hayli artmış durumda. Bu artışın bir yansıması olarak kamp için gerekli malzemeler ve kampa giderken alınacaklar özelinde de soru işaretleri yükselişte. Her mevsim ayrı ihtiyaçlar doğurabilen kamp tatili doğru planlanması gereken bir süreç olarak değerlendiriliyor. Mevsim dışında kampın yapılacağı lokasyon ve “Kampta neler yapılır?” sorusuna verilen yanıtlar dahi çeşitlendiğinden “Kampta neler lazım olur?” hakkında herkese yönelik tek ve doğru bir açıklama yapmak zorlaşıyor.

Eksiksiz kamp malzemeleri hazırlayarak doğanın dört mevsimini yaşamak isteyenlere özel hazırladığımız bu yazımızda kampa giderken alınması gerekenler başta olmak üzere kış ve yaz kampı için gerekli malzemeler hakkında da bilgi aktaracağız. Şimdiden keyifli kamplar dileriz!

Kamp Nedir, Nasıl Yapılır?

Kamp; tek başına ya da birden fazla kişinin katılımıyla organize edilen, genellikle doğaya ya da kamp için özel olarak ayrılmış bir tesise kurulan çadırda konaklama yoluyla gerçekleştirilen bir outdoor aktivitesidir. Çadır kampı oldukça yaygın olsa da kampçılar, karavanda da konaklayabilir. Çadır kampını tercih edenlerin kamp eşyaları seçtikleri konaklama türü doğrultusunda değişir ve tercih çadırda konaklamaktan yana olduğunda çadır kampı için gerekli malzemeler temin edilir.

Doğa ile baş başa kalınan kamplar genellikle mevsim özelinde değişebilen outdoor aktiviteleri ile desteklenir. Kampların süresi de son derece değişken olabilir: Kamplar kimi zaman birkaç gün, kimi zaman ise haftalarca sürebilir. Bu noktada “Kamp nasıl yapılır?” sorusu gündeme gelir.

Kamp yapmak kapsamlı ve adım adım planlaması önem taşıyan bir maceradır. Kampı salt çadırda konaklama aktivitesi ile sınırlayanların dahi kampa giderken alınması gerekenler, çadırın kurulacağı uygun lokasyon, kamp yapılacak dönemdeki hava koşulları gibi önemli konularda bilgi sahibi olması kamp yapmanın temellerini oluşturur. Kamp yapmak için kamp yeri seçilmesi, kamp yeri ve mevsim doğrultusunda kamp malzemeleri listesi oluşturulması, oluşturulan listedeki tüm ürünlerin tamamlanması, kamp alanının kirlenmesini önleyecek tedbirlerin alınması, kamp sırasında tüketilecek yiyeceklerin ve içeceklerin temin edilmesi gerekir.

Sırada doğaya yapılacak yolculuğu planlamak vardır. Uzun planlanan tatillerde kamp eşyaları fazlaca yer kaplayacağından belirlenen destinasyona araçla gidilmesi büyük bir konfor sunar. Kendi aracı olmayanlar kamp için ideal araç segmentleri arasından seçim yapıp araç kiralama hizmetlerinden yararlanabilirler. Planlanan tatil süresi göz önünde bulundurularak kısa ya da uzun dönem kiralama opsiyonları değerlendirilerek kamp keyfi bir üst noktaya taşınabilir.

Kamp İçin Nasıl Malzeme Seçilir?

“Kampa giderken ne alınır?” sorusuna verilecek yanıtlar kadar bu malzemelerin doğru seçilmesi de son derece önemlidir. Kamp eşyaları seçimi sırasında şu unsurların göz önünde bulundurulması tavsiye edilir:

  • Kamp yapılacak ya da yapılması istenen mevsimler değerlendirilmelidir. Mevsim, kampa giderken alınması gerekenler üzerinde önemli bir etki yaratır. Sadece yaz aylarında değil dört mevsim kamp yapmayı planlayanlar yaz kampı için gerekli malzemeler listesini kış ve bahar aylarındaki kamp planlarına uygun şekilde genişletmeli ya da ürün seçimlerini çok yönlü yapmalıdır. Mevsimsel farklılıklar uyku tulumundan çadıra, kamp çantasından kamp masasına dek birçok kamp eşyasının seçimini etkileyebilir.
  • Kamp eşyaları dayanıklı olmalıdır. Çadırı ele alalım: Dayanıksız malzemelerden üretilen çadırlar birkaç kullanımda yırtılabilir ya da çadırların bağlantı noktaları kırılıp kopabilir. Sadece ucuz diye satın alınan bir kamp eşyası, fiyat performans dengesini negatife döndürebilir.
  • Kamp malzemeleri listesi yapılırken bu listenin oldukça uzadığı fark edilebilir. Özellikle araç yolculuğu yapmayanlar ve sırt çantasıyla kampa gidenler için kamp eşyaları hafif olmalıdır. Hafif ve dayanıklı ürünler hareket özgürlüğünü artırırken konforlu bir deneyim yaşatır.
  • İlk defa kamp yapacaklar için malzemeler arasında seçim yapmak zorlu olabilir. Kamp malzemeleri seçerken dikkat edilmesi gereken unsurlardan birinin kullanım kolaylığı olduğu unutulmamalıdır. Çok komplike kurulan bir çadır ya da hamak gibi kamp eşyaları kamp sürecini mücadeleye dönüştürebilir.

İhtiyacınız Olacak Kamp Malzemeleri

İhtiyacınız olacak kamp malzemeleri nelerdir? hakkında birçok farklı yanıt verebiliriz. Ancak bu yanıtlar kamp yaptığınız mevsime, kamp kuracağınız lokasyona, kamp yerinin imkânlarına, kamp yerine nasıl ulaşacağınıza, kamp tatilinizde hangi aktiviteleri gerçekleştireceğinize ve elbette konfor beklentinize göre değişecektir. Tüm bunlara ek olarak karavanda mı çadırda mı kamp yapacağınız da kamp için gerekli malzemeler listenizde farklılığa yol açacaktır. Neticede çadır kampı için gerekli malzemeler ile karavan kampı için ihtiyaç duyduklarınız aynı olmayacaktır.

Barınma İçin Kamp Malzemeleri

Barınma şartları konforlu olduğunda kamp deneyimi maksimize edilebilir. Çadır kampı yapacaklar için gerekli barınma malzemelerini şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Çadır: Çadır kampı için gerekli malzemeler listesinin olmazsa olmazı çadırlardır. Mevsim şartlarına ve çadırda konaklayacak kişi sayısına uygun, hafif ve dayanıklı ürünler arasından seçim yapılmalıdır.
  • Uyku Tulumu: Farklı sıcaklık derecelerine karşı koruma sağlamak üzere tasarlanan uyku tulumları, kamp için gerekli malzemeler arasında yer alır. Kamp yapılacak mevsim ve yerin hava koşulları doğrultusunda tek ya da iki kişilik modeller arasından tercihte bulunmak mümkündür.
  • Mat ya da Şişme Yatak: Çadır kurulurken zemin düzeltilse de zemindeki küçük taşlar veya zemin sertliği uyku konforunu düşürebilir. Konforlu bir uyku için uyku tulumunun altına mat ya da şişme yatak serildiğinde doğada rahat bir deneyim yaşanabilir.

Tüm bu kamp eşyaları dışında çadırda hareket özgürlüğünü artıran çadır lambası ya da fener, karanlıkta güvenli dolaşmayı sağlayan kafa lambası, yaz sıcağından daha az etkilenmeyi mümkün kılan gölgelik, uyku esnasında baş ve boyun bölgesini destekleyen şişme yastık, çadırda ya da şişme yatakta sorun çıkması durumunda kullanılacak onarım kiti, ıslak kıyafetlerin serilebileceği çamaşır ipi, hamak, kamp sırasında kullanılabilecek çakı da kampa giderken alınacaklar arasında sıralanabilir.

Yemek İhtiyaçları İçin Kamp Malzemeleri

Doğada her zamankinden daha çok enerji harcanabilir ve daha hızlı acıkılabilir. Günlük enerji ihtiyacının karşılanması ve keyifli sofralar kurulabilmesi için yemek yaparken ve yerken belli başlı kamp malzemeleri kullanılmalıdır. İşte, kamp mutfağında olması gerekenler:

  • Tava ve Tencere: Hafif, paslanmaz ve öğünlük yemek yapılabilecek tava ve tencereler kamp mutfağında bulunması gereken başlıca malzemelerdir.
  • Tabak, Çatal, Bıçak, Kaşık: Yemeklerin servis edilmesi ve yenebilmesi için kampta da bu mutfak gereçlerine ihtiyaç duyulur. Kampa özel ürünler arasından seçim yapılması konforlu bir deneyim sunacaktır.
  • Kamp Ocağı: Yemek pişirmek için ateş yakmak her zaman mümkün olmuyor. Bazı tesislerde kamp ateşi yakmak yasaklanırken doğada olunduğunda hava şartları ateş yakılmasını tehlikeli hâle getirebiliyor. Bu durumda kamp ocakları ve kartuşlar yemek pişirmek için gerekli oluyor.
  • Bulaşık Malzemeleri: Kampta bulaşıkların yıkanması sırasında mümkünse kimyasal içermeyen temizlik malzemelerinin ve kullanılan gereçlere zarar vermeyecek özellikteki bulaşık bezlerinin tercih edilmesi tavsiye ediliyor.

Yemek ihtiyaçları için kamp malzemeleri sayılanlarla da sınırlı değil. Kamp malzemesi listesi yapanların termos, bardak, kâğıt havlu, soğuk tutan çanta, sabun, çıra, kömür ve ıslak mendil gibi ürünleri de listeye eklemesi faydalı olabiliyor.

Kamp Kıyafetleri

Kamp organizasyonu yapılan mevsime ve lokasyona göre kıyafet seçimlerine dikkat etmek sağlıklı kalmak anlamına gelebilir. Aynı zamanda kamp planına dâhil edilen outdoor aktiviteler de kıyafet seçimini etkileyebilir.

  • Yazlık Kamp Kıyafetleri: Deniz kenarında bir kamp yapılacaksa mayo, şort, havlu, tişört, güneş gözlüğü, terlik, deniz ayakkabıları gerekli kamp kıyafetlerine örnek olarak gösterilebilir. Tüm bu ürünlerin kolay kuruyan kumaştan dikilmiş olmalarına dikkat edilmelidir. Akşamları ve geceleri hava sıcaklıklarında düşme olabileceği için mevsimlik ceketler de kamp çantasına eklenmelidir.
  • Kışlık Kamp Kıyafetleri: Kış aylarından soğuktan korunma öncelikli olmalıdır. Su geçirmez botlar ve ceketler, içlik, yağmurluk, kazak ve bere gibi kıyafetlere ve ekipmanlara ihtiyaç duyulur.

Kişisel Kamp Malzemeleri

Doğada geçirilen zamanda da kişisel malzemelere ihtiyaç duyulabilir. Nitekim ihtiyaç duyulan malzemeler olmadığında hem sağlık bozulabilir hem de konfor azalabilir.

  • Kişisel ilaçlar: Düzenli olarak kullanılan ilaçların kamp malzemeleri listesi yaparken unutulmaması gerekir. Hava değişiminden kaynaklı kırgınlık ve baş ağrısı gibi ihtimallerin de değerlendirilmesi faydalı olacaktır.
  • Kimlik vb. Dokümanlar: Kimlik, ehliyet ve iletişim bilgilerinin bulunduğu bir evrak güvenlik bakımından avantaj sğlayabilirİdeal Kamp Deneyimi Malzemeleri

Kişisel Bakım için Kamp Malzemeleri

Kamp aynı zamanda kişisel bakım süreçlerine ihtiyaç duyulabilen bir deneyimdir. Kişisel bakım ürünleri, olası bir yaralanma durumunda da hijyen amacıyla da kullanılabilmektedir. Kampta ihtiyaç duyulabilen kişisel bakım malzemeleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Cımbız: Dikenlerin ve/veya böceklerin iğnelerinin çıkarılmasından balık kılçıklarının temizlenmesine, kamp ekipmanlarının zarar görmesi hâlinde tamirlerinin yapılmasından yiyeceklerdeki küllerin temizlenmesine dek birçok süreçte sterilize edilmiş bir cımbız iş görecektir.
  • Diş Fırçası ve Diş Macunu: Kamp sırasında dişlerin bakımını ihmal etmek istemeyenler, diş fırçalarını ve macunlarını yanlarına almalıdır.
  • Güneş Kremi, Diğer Krem ve Spreyler: Açık havada güneşten korunmak için güneş kremi, böceklerden korunmak için sprey, kuruyan cildi nemlendirmek için nemlendirici krem kamp sırasında konfor sunabilir.
  • Pamuk: Hem ilk yardım gereksinimi ortaya çıktığında hem de kişisel bakım süreçlerinde pamuk hayat kurtarıcı bir ekipmana dönüşebilir.
  • Hijyen Malzemeleri: Kamp yaparken duş jeli, jilet, şampuan, sabun, tuvalet kâğıdı, hijyen pedleri, deodorant gibi hijyen malzemelerine de ihtiyaç duyulabilir.

Her açıdan düşünülmüş ve detaylıca planlanmış bir kamp için bu sayılan kamp malzemeleri de her zaman yeterli olmayabilir. İlk yardım kiti, yara bandı, bandaj, antibiyotikli merhem mutlaka çantaya koyulmalıdır. Ayna ve tarak gibi kişisel bakım malzemelerine de sıklıkla ihtiyaç duyulur. Ek olarak güneş enerjili taşınabilir şarj cihazı, şarj kablosu, yedek piller, pusula, dürbün, çakı, balta ve hatta telsiz de kamp sırasında gerekli hâle gelebilir. Önemli olan kamp yapılacak mevsimin, alanın ve beklentilerin değerlendirilmesi ve “Sizin için en temel kamp malzemeleri nelerdir?” sorusunun yanıtları bulunarak kamp yolculuğuna çıkılmasıdır.

Diğer Blog İçeriklerimiz

2024/04/27
Egzoz Manifoldu Nedir?
DETAYLAR 
2024/04/26
Araç Periyodik Bakımı Nedir?
DETAYLAR 
2024/04/25
Arabaya Pasta Cila Nasıl Çekilir?
DETAYLAR 
2024/04/19
Krank Sensörü Nedir? Arızası Nasıl Anlaşılır?
DETAYLAR 
2024/04/18
Volkswagen Caddy Özellikleri Nelerdir?
DETAYLAR 
2024/04/18
Krank Mili Nedir?
DETAYLAR 
2024/04/16
Konya’da Gezilebilecek Yerler
DETAYLAR 
2024/03/29
Ramazan Bayramı’nda İstanbul’da Gezilecek Yerler
DETAYLAR 
2024/03/28
APP Plaka Nedir?
DETAYLAR 
2024/03/28
Katalizör Nedir? Ne İşe Yarar?
DETAYLAR 
2024/03/28
Kia Picanto İncelemesi
DETAYLAR 
2024/03/28
Rize’de Gezilecek Yerler
DETAYLAR 
2024/03/28
Triger Kayışı Ne Zaman Değişir?
DETAYLAR 
2024/03/06
Peugeot 3008 Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2023/12/01
2024 Yeniden Değerlendirme Oranı | 2024 MTV Hesaplamaları
DETAYLAR 
2023/11/29
2024 Engelli Araç Muafiyeti
DETAYLAR 
2023/11/28
Antifriz Nedir? Nasıl Kullanılır?
DETAYLAR 
2023/11/27
Kış Lastiği Nasıl Seçilir? Nelere Dikkat Edilmelidir?
DETAYLAR 
2023/10/28
Manuel Araç Nasıl Çalıştırılır?
DETAYLAR 
2023/10/26
Şahıs Şirketine Araç Kiralama
DETAYLAR 
2023/10/24
Kiralık Araçta Hasarı Kim Öder?
DETAYLAR 
2023/10/22
Jeep Renegade Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2023/10/05
Yaya Geçidi Cezası 2023
DETAYLAR 
2023/10/03
Passat Variant Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2023/10/01
Çocuk Oto Koltuğu Nedir?
DETAYLAR 
2023/09/29
Filo Kiralama Nedir?
DETAYLAR 
2023/09/28
Eylül Deniz Tatili Rotaları
DETAYLAR 
2023/09/01
Renault Megane Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2023/08/30
2024 Emniyet Şeridi Cezası
DETAYLAR 
2023/08/28
Göcek’te Gezilecek Yerler
DETAYLAR 
2023/08/26
Direksiyon Titremesi Nedir? Neden Direksiyon Titrer?
DETAYLAR 
2023/08/24
Boyasız Araç Güneş Yanığı Nasıl Giderilir?
DETAYLAR 
2023/07/29
Şasi Nedir? Şasi Numarası Nedir?
DETAYLAR 
2023/07/27
Çıkma Parça Nedir? Oto Çıkma Ürün Kullanılır Mı?
DETAYLAR 
2023/07/25
Citroen C Elysee Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2023/07/23
Assos Neresidir? Gezilecek Yerler Nerelerdir?
DETAYLAR 
2023/07/20
Ek MTV Ödemesi Nedir? 2023 MTV Fiyatları
DETAYLAR 
2023/07/15
Otoban ve Otoyol Hız Sınırları 2024
DETAYLAR 
2023/07/12
ISOFIX Nedir, Ne İşe Yarar?
DETAYLAR 
2023/07/06
Opel Corsa Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2023/07/03
Ağır Hasar Kaydı Nedir, Nasıl Sorgulanır?
DETAYLAR 
2023/06/26
Erzurum’da Gezilecek Yerler
DETAYLAR 
2023/05/25
Cam Filmi Yasak Mı? Cam Filmi Cezası Ne Kadar?
DETAYLAR 
2023/05/25
Çekme Belgeli Araç Nedir, Nasıl Trafiğe Çıkarılır?
DETAYLAR 
2023/05/25
Trafikte Geçiş Üstünlüğü Olan Araçlar Hangileridir?
DETAYLAR 
2023/05/25
Renault Zoe Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2023/05/25
Gelibolu’da Gezilecek Yerler
DETAYLAR 
2023/05/23
Plaka Renkleri ve Anlamları Nelerdir?
DETAYLAR 
2023/05/23
2024 Otoyol ve Köprü Geçiş Ücreti
DETAYLAR 
2023/05/23
Lastik Hava Basıncı Ne Kadar Olmalıdır?
DETAYLAR 
2023/05/23
Dacia Sandero Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2023/03/31
Plaka Nasıl Değiştirilir? 2024 Plaka Değiştirme Ücretleri
DETAYLAR 
2023/03/31
Otomatik Vites Ehliyeti Nedir? Nasıl Alınır?
DETAYLAR 
2023/03/31
Kia Sorento Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2023/03/31
Buji Nedir, Ne İşe Yarar? Arıza Belirtileri Nelerdir?
DETAYLAR 
2023/03/31
Beyoğlu’nda Gezilecek Yerler
DETAYLAR 
2023/03/08
Retarder Nedir, Ne İşe Yarar?
DETAYLAR 
2023/02/28
Peugeot 301 Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2023/02/23
2024 Sürücü Kursu ve Ehliyet Harç Ücretleri
DETAYLAR 
2023/02/08
Araç Neden Yağ Yakar, Nasıl Önlenir?
DETAYLAR 
2023/02/06
14 Şubat Sevgililer Gününde Gezilecek Yerler
DETAYLAR 
2023/01/30
2024 Trafik Cezaları Fiyatları Ne Kadar Oldu?
DETAYLAR 
2023/01/30
Volkswagen Caddy Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2023/01/30
ECO Mod Nedir, Nasıl Çalışır?
DETAYLAR 
2023/01/30
TRAMER Kaydı Nedir, Nasıl Sorgulanır?
DETAYLAR 
2023/01/30
Sapanca’da Gezilecek Yerler
DETAYLAR 
2023/01/04
Sarıyer’de Gezilecek ve Görülecek Yerler
DETAYLAR 
2023/01/04
Sandık Motor Nedir? Ne İşe Yarar?
DETAYLAR 
2023/01/04
En Az Yakıt Tüketen Arabalar
DETAYLAR 
2023/01/04
Audi Q3 Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2023/01/04
Araba Direksiyonu Sağda Olan Ülkeler
DETAYLAR 
2022/11/28
İkame Araç Nedir? Hangi Durumlarda İkame Araç Alınabilir?
DETAYLAR 
2022/11/28
Podye Nedir? Araç Podyesi Nerededir ve Nasıl Kontrol Edilir?
DETAYLAR 
2022/11/28
Şarj Dinamosu Nedir? Ne İşe Yarar?
DETAYLAR 
2022/11/28
Varex Egzoz Nedir? Varex Egzoz Nasıl Çalışır?
DETAYLAR 
2022/11/28
Volvo XC60 Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2022/10/21
Araba Nasıl Park Edilir? Araba Park Etme Teknikleri
DETAYLAR 
2022/10/21
Araç Lastikleri Ne Zaman Değiştirilmelidir?
DETAYLAR 
2022/10/21
Ehliyet Numarası Nerede Yazıyor?
DETAYLAR 
2022/10/21
Ford Focus Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2022/10/21
Kadıköy Gezilecek Yerler
DETAYLAR 
2022/09/29
Ford Kuga Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2022/09/29
Muayenesiz Araç Kullanma Cezası
DETAYLAR 
2022/09/29
Türkiye’de En İyi Kamp Alanlar
DETAYLAR 
2022/09/29
Uzun Yola Çıkmadan Önce Yapılması Gerekenler
DETAYLAR 
2022/09/29
Ülkelerin Plaka Kodları Nelerdir?
DETAYLAR 
2022/08/26
Turbo Nedir ve Nasıl Çalışır?
DETAYLAR 
2022/08/26
Toyota Corolla Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2022/08/26
Sakarya Gezilecek Yerler
DETAYLAR 
2022/08/23
Araç Neden Hararet Yapar
DETAYLAR 
2022/08/23
Egzozdan Su Gelmesi Ne Anlama Gelir?
DETAYLAR 
2022/07/28
Mersin Gezilecek Yerler
DETAYLAR 
2022/07/28
Tam Otomatik ve Yarı Otomatik Farkı Nedir?
DETAYLAR 
2022/07/28
HGS Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?
DETAYLAR 
2022/07/28
Fiat Egea Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2022/07/28
Araç Klima Bakımı Nasıl Yapılır?
DETAYLAR 
2022/07/28
Volkswagen Caravelle Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2022/06/19
Rölanti Ne Demek? Rölanti Ayarı Nedir?
DETAYLAR 
2022/06/19
ESP Nedir, Ne İşe Yarar? Araçta ESP Nasıl Çalışır?
DETAYLAR 
2022/06/19
Ankara’da Gezilecek Yerler
DETAYLAR 
RentGo Giriş Yap GİRİŞ YAP
ANASAYFA ARAÇLAR KAMPANYALAR OFİSLERİMİZ HAKKIMIZDA KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI
Müşteri Aydınlatma Metni Çerez Politikası Potansiyel Müşteri Aydınlatma Metni İlgili Kişi Başvuru Formu
BAYİLİK BAŞVURU FORMU İLETİŞİM

Ön ödemeli rezervasyonlar rezervasyon saatinden 24 saat evveline kadar hiçbir ücret kesintisi olmadan iptal edilebilir.

Rezervasyon saatine 24 saatten az bir zaman kalmışsa ve iptal edilmek isteniyorsa toplam kiralamanın ilk gün bedeli iade edilmez.

Bu durumda rezervasyon kira günü bir gün ise iade yapılmaz.

Bu sayfada yer alan güvenlik ve gizlilik kuralları;

1- Gizlilik

M.N.B OTO KİRALAMA VE NAK.TİC.AŞ  kullanıcılarımızın bilgilerinin güvenliği ve bütünlüğüne önem vermektedir.

2-Topladığımız Bilgiler

M.N.B OTO KİRALAMA VE NAK.TİC.AŞ,  site kullanıcılarından kişilere ait bireysel tanımlayıcı niteliği taşıyan bilgileri toplayabilir. Bu tanım kapsamına girenler: “Servis veya ürün siparişinde kullanılan online formlar ve kullanıcılardan girmeleri istenilen site bünyesindeki diğer form ve uygulamalardır.”
M.N.B OTO KİRALAMA VE NAK.TİC.AŞ,  kullanıcıların sitenin hangi sayfalarına daha çok ilgi gösterdikleri , hangi servislerin daha çok dikkat çektiğine ilişkin bilgiler gibi konularda, kullanıcılarından Web Sitesini nasıl kullandıklarına dair bilgi toplayabilir. Aynı zamanda sitenin kullanıcılar tarafından nasıl kullanıldığına dair gözlem yapabilmek adına “çerez (cookie)”ler kullanabilir. Çerez (cookie), web sunucuları tarafından kullanılan, kişisel veya dizüstü bilgisayarlara yerleştirilerek, kullanıcıların mevcut siteyi yendiden ziyaret etmesi halinde kullanıcıyı tanımlayabilmek adına kullanılan yazılım türüdür.
Kullanıcılardan toplanan bu bilgiler bireysel veya bireysel bilgiler ile alakalı bir takım başka bilgiler de olabilmektedir.

3- Toplanılan Bilgilerin Paylaşılması ve Açıklanması

M.N.B OTO KİRALAMA VE NAK.TİC.AŞ, kullanıcılarından topladığı bilgileri yukarıda bahsi geçen amaçlar için diğer güvenilir çözüm ortaklarıyla paylaşabilir. Ayrıca M.N.B OTO KİRALAMA VE NAK.TİC.AŞ  kullanıcılarımızdan topladığımız bilgilere dayanan bir takım bireysel niteliği olmayan bilgileri yatırımcılarına ve potansiyel ortaklarına açıklayabilir ve kullanıcılarından topladığı bilgileri şirket yapısındaki herhangi bir değişiklik sonucu ortaya çıkabilecek satış, devir-teslim işlemlerinde transfer edebilir.

4- Güncelleme

Bu sitede yer alan GİZLİLİK POLİTİKASI VE İLKELERİ  M.N.B OTO KİRALAMA VE NAK.TİC.AŞ  tarafından gerekli görüldüğü şartlarda değiştirilebilir. Yayımlamakta olduğumuz gizlilik ile ilgili bildiriye aykırı davranışları ve sorularınız ile ilgili lütfen [email protected] adresine ulaşınız.