RENT GO

Mobil Uygulamamızı İndirin

X
İndir İndir

Ehliyet Sınıfları Nelerdir? Hangi Araçları Kullanabilirler?

Ana Sayfa > Blog >

Otomobil Dünyası

>

Ehliyet Sınıfları Nelerdir? Hangi Araçları Kullanabilirler?

13 Dakikalık Okuma Süresi

Seyahatinize karar vermeden önce Rent Go’nun sunduğu araç kiralama seçeneklerini keşfedin.

Genç yaşlı her insanın ehliyet aldıktan sonraki hayali araç kullanmaktır. Farklı araçlar için tanımlanmış olan ehliyet sınıfları, kişinin sahip olduğu ehliyetin kapsamında bulunan araçları kullanma kabiliyetine ve bilgisine sahip olduğunu ifade eden oldukça önemli bir evraktır. Ehliyet sınıfları nelerdir ? konusundan bahsederken bisikletten iş makinasına farklı harf ya da harf ve rakamlar ile ifade edilmiş 17 çeşit ehliyet sınıfı ele alınabilir. Ehliyet alabilmek için ise farklı araçlar için farklı yaş aralıklar söz konusudur. Motorlu bisiklet için 16 yaş gerekliliği varken minibüs ya da otobüs kullanacak sürücülerin ehliyet alabilmek için 24 yaşında olması beklenir.

Ehliyet Sınıfları

2024 Ehliyet Sınıfları ile Hangi Araçları Kullanılır?

 Ehliyet sınıfları kişilerin kullanmak istedikleri araçlar için sahip olmaları gereken yetkinliği belirler. Motorlu araçlar kullanılacağı zaman araçların motor hacimlerine, ağırlıklarına ve ait oldukları sınıflara göre ehliyet sahibi olunması gerekir. Örneklemek gerekirse en sık kullanılan sınıf olan B sınıfı ehliyet, otomobil ve kamyonet için geçerli olurken B1 dört tekerlekli motosiklet kullanmaya uygundur. BE ise römorklu otomobil ve kamyonet kullanımına uygundur. Yeni ehliyet sınıfları ile kullanılabilecek diğer araçlar aracın özelliklerine göre de sınıflandırılmıştır. 125 cc’ye kadar olan motosiklet ehliyeti A1 olarak tanımlanmışken 35 kw’i geçmeyen motosiklet için ehliyet sınıfı A2, 35 kw’i geçenler için ise A ile ifade edilmiştir. M, motorlu bisiklet kullanabilmek için gerekli ehliyet sınıfıdır.

C1 sınıfı 7500 kg’a kadar çekici ve kamyon kullanımı için gereklidir. C1E ise aynı kriterlerin 12.000 kg’lık araçları için gereklidir. C sınıfı çekici ve kamyon ehliyetlerinin genel sınıfı olurken, CE römorklu modelleri kapsamaktadır. Minibüs için D1 ehliyeti gereklidir. F traktör, G sınıfı ise iş makinesi kullanımı için gereklidir. Bunun yanında engelli sınıfı olarak tanımlanan H sınıfı kaldırılmış, engel sınıfının kişilerin ehliyetine eklenmesine karar verilmiştir.

Ehliyet Sınıfları Nelerdir?

 Ehliyet sınıfları kişilerin hangi türde araç kullanım yetkinliğine sahip olduğunu belirlemek için kullanılan göstergelerdir. Sürücü ehliyet sınıfları belirlenirken araçların özellikleri ve sürüş gereksinimleri göz önünde bulundurulur. Bunun yanı sıra her ehliyet sınıfı için zorunlu bir yaş sınırı vardır. Ehliyet sınıfları ve yaşları, kullanılan aracın gerektirdiği yetkinliğe göre belirlenmiştir.

Farklı ehliyet sınıfları için farklı yaş aralıklar mevcutken bazı ehliyetler için ayrıca deneyim gereklidir. Ayrıca otomatik vitesli araç kullanıcılar için otomatik vites gibi bir ehliyet sınıfının olması kullanım alanının sınırlanmış olması gibi görünse de otomatik araç tercih edenler için anlamlı bir sınıflandırmadır.

Ehliyet sınıfları ve yaşları da 16 yaşından 24 yaşına kadar varan bir aralığa sahiptir. 16 yaşında alınabilecek ehliyet sınıfları; M, A1, B1 olup kapsamı 125 CC’ye kadar motorlu ve 4 tekerlekli motosiklettir. 18 yaşında ise A2, 35 kW’i geçmeyen motosiklet; B, BE sınıflarına giren römorklu-römorksuz otomobil ve kamyonet; C1, C1E ile ifade edilen 7500 kg’dan 12000 kg’a kadar yük taşıyabilen kamyon ve çekici; F sınıfı, traktör ve G sınıfı, iş makinası ehliyetleri alınabilir.

M Sınıfı Ehliyet

M ehliyet nedir? sorusunun yanıtı; “MOPED yani 2, 3 ya da 4 tekerlekli motorlu bisiklet kullanımı için yetkinlik veren sürücü belgesi.” şeklinde verilebilir. Bu ehliyeti almak için 16 yaşını doldurmuş olmak gerekir. M sınıfı ehliyet ile kullanılabilecek araçların hızı saatte maksimum 45 km’ye çıkabilir.

A1 Sınıfı Ehliyet

Ehliyet sınıfları ve yaşları listelendiği zaman en erken yaşta alınabilecek ehliyetlerden birisi A1 sınıfı sürücü belgesidir. A1 ehliyet nedir? sorusu kısaca şöyle yanıtlanabilir: A1 sınıfı ehliyet, 16 yaşındaki kişilere silindir hacmi 125 CC’yi, gücü 11 kW’ı, gücünün ağırlığına oranı ise 0,1’i geçmeyen 2 tekerlekli motosikletleri ya da gücü 15 kW’ı geçmeyen 3 tekerlekli motosikletleri kullanma yetkisi veren ehliyet türüdür. A1 ehliyete sahip olanlar M sınıfı ehliyet kapsamında kullanılabilecek MOPED’leri de kullanabilirler.

A2 Sınıfı Ehliyet

A2 ehliyet daha yüksek motor hacmine sahip motosikletlerin kullanılabilmesi için alınması gereken sürücü belgesidir. A2 ehliyet almak için 18 yaşının doldurulmuş olması gerekir. Bu ehliyeti almak isteyen ya da A1 ehliyete sahip olup, belgesini yükseltme kararı vermekte zorlananlar için en kritik sorulardan birisi de A2 ehliyet hangi araçları kullanır? sorusudur. A2 sürücü belgesine sahip olanlar gücü 11 – 34 kW aralığında, gücünün ağırlığına oranı 0,2’nin üzerinde olmayan iki tekerlekli motosikletleri kullanabilir. A2 sınıf ehliyete sahip olanların A1 ve M ehliyet kapsamında kullanılabilen araçları kullanma yetkileri vardır.

A Sınıfı Ehliyet

A sınıfı ehliyet, motor ehliyet sınıfları arasında en kapsamlı olandır.  Bu ehliyet sınıfına sahip olmak isteyenler için iki yaş sınırı alternatifi vardır:

  • 20 yaşını dolduran ve en az 2 yıl A2 sürücü belgesine sahip olanlar A sınıfı ehliyet alma hakkına sahiptir.
  • 24 yaşını dolduranlar ise A2 sürücü belgesine sahip olma şartından muaf olarak bu belgeyi alabilirler.

MOPED ehliyet olarak bilinen M ve motosiklet ehliyet sınıfları olarak bilinen A1 ve A2 sınıfını kapsayan A sınıfı ehliyet ile gücü 35 kW ve üzerinde, gücünün ağırlığına oranı 0,2’yi geçen iki tekerlekli motosikletler kullanılabilir.

B1 Sınıfı Ehliyet

B sınıfı ehliyetlerle birlikte 4 tekerlekli araç kullanım yetkinliği alınmaya başlansa da B1 sınıfı ehliyet yetkinliği otomobil ve kamyonet kullanım yetkinliği vermez. 16 yaşını doldurmuş olanlar bu ehliyeti almak için başvuruda bulunabilir. B1 ehliyet nedir? sorusu net ağırlığı 400 kg’ı, net motor gücü 15 kW’ı geçmeyen dört tekerlekli motosiklet kullanım yetkinliği sağlayan sürücü belgesidir, şeklinde yanıtlanabilir. B1 sınıfı ehliyet ile kullanılacak araç ile yük taşınacaksa aracın net ağırlığının 550 kg’ı geçmemesi gerekir.

B Sınıfı Ehliyet

Sürücü ehliyet sınıfları denildiği zaman ilk akla gelen B sınıfı ehliyet, binek araç olarak da adlandırılan otomobilleri kullanmak için ihtiyaç duyulan ehliyettir. Otomobil kullanmaya başlamak ya da araç kiralama hizmeti almak isteyenler B ehliyet nedir?, B sınıfı ehliyet neler kullanır? sorularının yanıtını arar.

B ehliyet hangi araçları kullanır, sürüş yetkisi kapsamı nedir? sorusunun yanıtı şu şekilde verilebilir: kamyonet, M sınıfı ehliyet ile kullanılan MOPED yani motorlu bisiklet, F sınıfı ehliyetle kullanılabilen lastik tekerlekli traktör, ticari amaçlı olmayan ve römork taşıyabilen tarım araçları ve B1 sınıfı ehliyet kapsamına giren 4 tekerlekli motosiklet.

B sınıfı ehliyet almak için 18 yaşını doldurmuş olmak gerekir. Bu ehliyetin geçerlilik süresi ise alındıktan sonra 10 yıldır. B sınıfı ehliyet alırken dikkat edilmesi gereken bir unsur da bu ehliyet sınıfında vites ayrımının olmasıdır. Geçmişte B sınıfı ehliyet alacak kişiler direksiyon derslerinde ve sınavında manuel vites araçlar kullanırken günümüzde kişilere otomatik ya da manuel vites araç kullanımı ile ilgili seçme imkânı sunulmuştur. Otomatik vites ehliyeti de B sınıfı ehliyet olarak kabul edilse de bu ehliyetlerde “sadece otomatik vites araç kullanabilir” ibaresi vardır. Kurumsal kiralama kapsamında otomatik veya manuel vitesli araç tercihi yapılırken aracı kullanacak kişilerin ehliyetlerinin kapsamı göz önünde bulundurulmalıdır.

BE Sınıfı Ehliyet

BE sürücü belgesi, B sınıfı sürücü belgesinin daha kapsamlı kullanım yetkisi veren hâli olarak tanımlanır. Azami ağırlığı 3500 kilogram olan römorkların ve B sınıfı ehliyet kapsamında kullanım yetkisi olan araçlara römork takılması hâlinde ihtiyaç duyulan sürücü belgesi BE’dir. BE sınıfı ehliyeti olanlar; otomobil, traktör, kamyonet, römork ve römork takılı araçlar, karavan ve karavan takılı araçlar, motorlu bisiklet kullanma yetkinliğine sahiptir.

C1 Sınıfı Ehliyet

Yüklü hâldeki ağırlığı 3500 kg’ın üzerinde olan ancak 7.500 kg’ı geçmeyen kamyon ve çekicileri kullanmak için C1 sınıfı ehliyete sahip olunması gerekir. C1 sınıfı ehliyete alabilmek için B sınıfı sürücü ehliyetine sahip olmak temel şarttır.

C1E Sınıfı Ehliyet

C1E sınıfı sürücü belgesine sahip olanlar, C1 ya da B sınıfı ehliyet kapsamında kullanılan araçlara römork takıldığı zaman bu araçları kullanma yetkinliğindedir. Bu ehliyete sahip sürücüler, C1 ve B sınıfı ehliyet yetkinliğinde kullanılan araçlara takılan römork ya da römorkları da kullanabilirler. Söz konusu araçların 12.000 kg’ı aşmaması gereklidir.

C Sınıfı Ehliyet

C sınıfı ehliyet alabilmek için 21 yaşının doldurulması ve B sınıfı ehliyet sahibi olunması gibi şartların yerine getirilmesi gerekir. Bu ehliyeti almak isteyenler sadece direksiyon dersi alırlar ve direksiyon sınavına girerler. C sınıfı ehliyet hangi araçları kullanır? sorusunun yanıtı kamyon ve çekicidir.

CE Sınıfı Ehliyet

C ehliyet hangi araçları kullanır? sorusunun yanıtı olan kamyon ve çekicilerin, azami yüklü ağırlığı 750 kg’ın üzerinde olan römork ve yarı römorklarla birlikte kullanılabilmesi için CE sınıfı ehliyete gerek duyulur. CE sınıfı ehliyet alacakların 21 yaşını doldurmuş olmaları gerekir.

D1 Sınıfı Ehliyet

D1 sınıfı ehliyet sahibi olanlar minibüs kullanabilme yetkinliğine sahiptir. Şehir içi hatlarda minibüs şoförlüğü ya da minibüs kategorisindeki araçlarla nakliyecilik yapmak için bu ehliyete sahip olunması gerekir. Okul servisinde şoförlük yapanların da kullandıkları servis aracına göre D1 ehliyete sahip olması gerekliliği ortaya çıkabilir.

D1 sınıfı ehliyete sahip olanların kullanabileceği minibüsler özel olarak tanımlanmıştır. Bu özel tanımlama beraberinde D1 ehliyet hangi araçları kullanır? sorusunu gündeme getirir. Sürücü koltuğu ile birlikte 10 – 17 aralığında koltuğu bulunan araçlar minibüs olarak adlandırılır. Sürücü ve yolcu koltuğu sayısı 18 ve üzerinde olanlar ise otobüs olarak sınıflandırılır. D1 sınıfı ehliyete sahip olanlar azami 16+1 koltuk sayılı minibüsleri kullanabilir.

D1E Sınıfı Ehliyet

D1E sürücü belgesi, D1 sürücü belgesiyle kullanılabilen araçlara yüklü ağırlığı 750 kilogramın üzerinde olan römork ya da yarı römork takıldığı zaman ihtiyaç duyulan belgedir. Bu ehliyet sınıfı D1 sınıfının alt kategorisi olarak düşünülebilir.

D Sınıfı Ehliyet

D sınıfı ehliyet ülkemizde yaş sınırı en yüksek olan ehliyet sınıflarından birisidir. Yaş sınırının yüksek olması sebebiyle D ehliyet hangi araçları kullanır? sorusunun yanıtı da çok merak edilir. Alabilmek için 24 yaşını doldurmuş olma gerekliliği bulunan D sınıfı ehliyet, otobüs kullanmak için zorunludur. Diğer bir deyişle koltuk sayısı 16+1’in üzerinde olan araçları kullanmak için bu ehliyetin alınması şarttır. D sınıfı sürücü belgesine sahip olan sürücüler; M, B, B1, D1 ve F sürücü belgelerinin yetkinlik verdiği araçları kullanabilir.

DE Sınıfı Ehliyet

DE sürücü belgesi, D sürücü belgesinin kapsamını genişletir. D sürücü belgesi ile kullanılabilen araçlara römork takılması hâlinde bu belgeye gerek duyulur. DE sınıfı ehliyeti olan sürücüler; M, B, BE, D, D1, D1E, F sürücü belgelerinin yetkinlik verdiği araçları da kullanabilir.

F Sınıfı Ehliyet

Çok sık duyulmayan ehliyet türleri arasında yer alan F ehliyet diğer ehliyetlerden farklı bir kullanım alanına sahiptir. Dolayısıyla F ehliyet nedir?, F ehliyet hangi araçları kullanır? sorularının yanıtı zaman zaman gündeme gelebilir. Lastik tekerlekli traktörlerin kullanılabilmesine olanak sağlayan F sınıfı ehliyete sahip olanlar, traktör haricinde M ehliyet sınıfının yetkinliğini verdiği motorlu bisikletleri kullanabilirler. Römorklu araçların kullanımı için özelleştirilmiş BE, CE, C1E, D1E ve DE ehliyetlerinin aksine F sınıfında böyle bir ayrım yoktur. F sınıfı ehliyete sahip olanlar ticari amaçla taşımada kullanılmayan römork ve yarı römork takılmış traktörleri kullanabilir.

G Sınıfı Ehliyet

İş makinesi olarak kategorilendirilen araçların kullanılabilmesi için G sınıfı ehliyete ihtiyaç vardır. G sınıfı ehliyet almak için başka bir ehliyete sahip olma zorunluluğu yoktur. 18 yaşını doldurmuş olmak bu ehliyeti almak için yeterlidir. G sınıfı ehliyeti olan kişiler iş makinesi olan motorlu araçları kullanma yetkinliğine sahip olur.

Ehliyet Aldıktan Sonra Hangi Ehliyet Sınıfı Kaç Sene Geçerlidir?

Ehliyetlerin geçerlilik süresi 5 ila 10 yıl arasından değişir. 10 yıl geçerli olan ehliyet tipleri arasında M ve A, A1, A2 ile sınıflandırılan motosikletler ve bisikletlerin yanında diğer araç ehliyet sınıfları arasında yer alan otomobil ve kamyonet kullanmaya uygun sınıf B, B1, BE; traktör kullanmak için geçerli olan F ve iş makinası kullanımı için gerekli olan G sınıfı ehliyetler de 10 yıl geçerliliğe sahiptir. Diğer yandan kamyon ve çekici kullanımına uygun olan C, CE, C1, C1E sınıfı ehliyetlerin geçerlilik süresi 5 yıldır. Diğer 5 yıl geçerli ehliyet tipleri ise D, DE, D1, D1E olup minibüs ve otobüs kullanımına uygun olan ehliyet sınıflarıdır.

Kiralık Araç Alırken Ehliyet Sınıfları Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Yeni ehliyet sınıfları hangi araçları kullanır?” sorusu hem araç sahiplerini hem de araç kiralama konusunda plan yapanlar için kritik bir sorudur. Araç kiralarken kiralanacak aracın ehliyet sınıfı, kiralayanın yaş sınırı ve kiralayanın ehliyetinin geçerli süreye sahip olması ise yasal bir gerekliliktir. M ve A1 gibi bazı ehliyetler sadece ehliyet sınıfı kapsamındaki araçlar için geçerli olurken bazı ehliyet sınıfları benzer araç kategorisindeki ehliyet sınıflarını kapsar şekilde tanımlanmıştır. A2 geçerli olduğu araç sınıfında yer alan M ve A1’i, A ise M, A1 ve A2’yi kapsamaktadır.

G sınıfında yer alan iş makinası sadece M sınıfını kapsarken başka ehliyet sınıfına sahip olanlar iş makinası kullanamazlar. Diğer yandan en kapsamlı ehliyet sınıfına sahip olanlar ise CE ve DE sınıfı ehliyete sahipleridir. Kendi araç kategorisi içinde yer alan ehliyetlerin yanında motorlu bisiklet ve traktörü de kapsar. Dolayısı ile tek bir ehliyeti olan sürücü, kiralayacağı araca göre 10 ya da 5 yıl geçerli ehliyete sahip olduğunda kapsamdaki farklı araçları da kiralayabilme avantajına sahip olur.

Rent Go otomobil kiralama hizmetlerinden faydalanmak için B sınıfı ehliyete sahip olmak gerekir. Sadece otomatik vitesli araç kullanmaya müsaade eden bir ehliyete sahip olan kişiler, Rent Go’nun geniş araç yelpazesinde “şanzıman tipi” filtrelemesinde “otomatik” seçimi yaparak kiralayabilecekleri araçları görüntüleyebilir. Kiralama esnasında ehliyetin fiziksel olarak kişilerin yanında bulunması önemlidir, sadece ehliyet numarası ile araç kullanmak kurallara aykırıdır. Kısa ya da uzun dönem kiralama ihtiyaçlarınızda, kullanım gereksinimlerinize uygun araç segmentleri arasından seçim yaparak kiralama işlemlerinizi kolayca tamamlayabilirsiniz.

Diğer Blog İçeriklerimiz

2024/04/27
Egzoz Manifoldu Nedir?
DETAYLAR 
2024/04/26
Araç Periyodik Bakımı Nedir?
DETAYLAR 
2024/04/25
Arabaya Pasta Cila Nasıl Çekilir?
DETAYLAR 
2024/04/19
Krank Sensörü Nedir? Arızası Nasıl Anlaşılır?
DETAYLAR 
2024/04/18
Volkswagen Caddy Özellikleri Nelerdir?
DETAYLAR 
2024/04/18
Krank Mili Nedir?
DETAYLAR 
2024/04/16
Konya’da Gezilebilecek Yerler
DETAYLAR 
2024/03/29
Ramazan Bayramı’nda İstanbul’da Gezilecek Yerler
DETAYLAR 
2024/03/28
APP Plaka Nedir?
DETAYLAR 
2024/03/28
Katalizör Nedir? Ne İşe Yarar?
DETAYLAR 
2024/03/28
Kia Picanto İncelemesi
DETAYLAR 
2024/03/28
Rize’de Gezilecek Yerler
DETAYLAR 
2024/03/28
Triger Kayışı Ne Zaman Değişir?
DETAYLAR 
2024/03/06
Peugeot 3008 Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2023/12/01
2024 Yeniden Değerlendirme Oranı | 2024 MTV Hesaplamaları
DETAYLAR 
2023/11/29
2024 Engelli Araç Muafiyeti
DETAYLAR 
2023/11/28
Antifriz Nedir? Nasıl Kullanılır?
DETAYLAR 
2023/11/27
Kış Lastiği Nasıl Seçilir? Nelere Dikkat Edilmelidir?
DETAYLAR 
2023/10/28
Manuel Araç Nasıl Çalıştırılır?
DETAYLAR 
2023/10/26
Şahıs Şirketine Araç Kiralama
DETAYLAR 
2023/10/24
Kiralık Araçta Hasarı Kim Öder?
DETAYLAR 
2023/10/22
Jeep Renegade Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2023/10/05
Yaya Geçidi Cezası 2023
DETAYLAR 
2023/10/03
Passat Variant Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2023/10/01
Çocuk Oto Koltuğu Nedir?
DETAYLAR 
2023/09/29
Filo Kiralama Nedir?
DETAYLAR 
2023/09/28
Eylül Deniz Tatili Rotaları
DETAYLAR 
2023/09/01
Renault Megane Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2023/08/30
2024 Emniyet Şeridi Cezası
DETAYLAR 
2023/08/28
Göcek’te Gezilecek Yerler
DETAYLAR 
2023/08/26
Direksiyon Titremesi Nedir? Neden Direksiyon Titrer?
DETAYLAR 
2023/08/24
Boyasız Araç Güneş Yanığı Nasıl Giderilir?
DETAYLAR 
2023/07/29
Şasi Nedir? Şasi Numarası Nedir?
DETAYLAR 
2023/07/27
Çıkma Parça Nedir? Oto Çıkma Ürün Kullanılır Mı?
DETAYLAR 
2023/07/25
Citroen C Elysee Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2023/07/23
Assos Neresidir? Gezilecek Yerler Nerelerdir?
DETAYLAR 
2023/07/20
Ek MTV Ödemesi Nedir? 2023 MTV Fiyatları
DETAYLAR 
2023/07/15
Otoban ve Otoyol Hız Sınırları 2024
DETAYLAR 
2023/07/12
ISOFIX Nedir, Ne İşe Yarar?
DETAYLAR 
2023/07/06
Opel Corsa Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2023/07/03
Ağır Hasar Kaydı Nedir, Nasıl Sorgulanır?
DETAYLAR 
2023/06/26
Erzurum’da Gezilecek Yerler
DETAYLAR 
2023/05/25
Cam Filmi Yasak Mı? Cam Filmi Cezası Ne Kadar?
DETAYLAR 
2023/05/25
Çekme Belgeli Araç Nedir, Nasıl Trafiğe Çıkarılır?
DETAYLAR 
2023/05/25
Trafikte Geçiş Üstünlüğü Olan Araçlar Hangileridir?
DETAYLAR 
2023/05/25
Renault Zoe Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2023/05/25
Gelibolu’da Gezilecek Yerler
DETAYLAR 
2023/05/23
Plaka Renkleri ve Anlamları Nelerdir?
DETAYLAR 
2023/05/23
2024 Otoyol ve Köprü Geçiş Ücreti
DETAYLAR 
2023/05/23
Lastik Hava Basıncı Ne Kadar Olmalıdır?
DETAYLAR 
2023/05/23
Dacia Sandero Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2023/03/31
Plaka Nasıl Değiştirilir? 2024 Plaka Değiştirme Ücretleri
DETAYLAR 
2023/03/31
Otomatik Vites Ehliyeti Nedir? Nasıl Alınır?
DETAYLAR 
2023/03/31
Kia Sorento Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2023/03/31
Buji Nedir, Ne İşe Yarar? Arıza Belirtileri Nelerdir?
DETAYLAR 
2023/03/31
Beyoğlu’nda Gezilecek Yerler
DETAYLAR 
2023/03/08
Retarder Nedir, Ne İşe Yarar?
DETAYLAR 
2023/02/28
Peugeot 301 Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2023/02/23
2024 Sürücü Kursu ve Ehliyet Harç Ücretleri
DETAYLAR 
2023/02/08
Araç Neden Yağ Yakar, Nasıl Önlenir?
DETAYLAR 
2023/02/06
14 Şubat Sevgililer Gününde Gezilecek Yerler
DETAYLAR 
2023/01/30
2024 Trafik Cezaları Fiyatları Ne Kadar Oldu?
DETAYLAR 
2023/01/30
Volkswagen Caddy Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2023/01/30
ECO Mod Nedir, Nasıl Çalışır?
DETAYLAR 
2023/01/30
TRAMER Kaydı Nedir, Nasıl Sorgulanır?
DETAYLAR 
2023/01/30
Sapanca’da Gezilecek Yerler
DETAYLAR 
2023/01/04
Sarıyer’de Gezilecek ve Görülecek Yerler
DETAYLAR 
2023/01/04
Sandık Motor Nedir? Ne İşe Yarar?
DETAYLAR 
2023/01/04
En Az Yakıt Tüketen Arabalar
DETAYLAR 
2023/01/04
Audi Q3 Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2023/01/04
Araba Direksiyonu Sağda Olan Ülkeler
DETAYLAR 
2022/11/28
İkame Araç Nedir? Hangi Durumlarda İkame Araç Alınabilir?
DETAYLAR 
2022/11/28
Podye Nedir? Araç Podyesi Nerededir ve Nasıl Kontrol Edilir?
DETAYLAR 
2022/11/28
Şarj Dinamosu Nedir? Ne İşe Yarar?
DETAYLAR 
2022/11/28
Varex Egzoz Nedir? Varex Egzoz Nasıl Çalışır?
DETAYLAR 
2022/11/28
Volvo XC60 Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2022/10/21
Araba Nasıl Park Edilir? Araba Park Etme Teknikleri
DETAYLAR 
2022/10/21
Araç Lastikleri Ne Zaman Değiştirilmelidir?
DETAYLAR 
2022/10/21
Ehliyet Numarası Nerede Yazıyor?
DETAYLAR 
2022/10/21
Ford Focus Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2022/10/21
Kadıköy Gezilecek Yerler
DETAYLAR 
2022/09/29
Ford Kuga Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2022/09/29
Muayenesiz Araç Kullanma Cezası
DETAYLAR 
2022/09/29
Türkiye’de En İyi Kamp Alanlar
DETAYLAR 
2022/09/29
Uzun Yola Çıkmadan Önce Yapılması Gerekenler
DETAYLAR 
2022/09/29
Ülkelerin Plaka Kodları Nelerdir?
DETAYLAR 
2022/08/26
Turbo Nedir ve Nasıl Çalışır?
DETAYLAR 
2022/08/26
Toyota Corolla Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2022/08/26
Sakarya Gezilecek Yerler
DETAYLAR 
2022/08/23
Araç Neden Hararet Yapar
DETAYLAR 
2022/08/23
Egzozdan Su Gelmesi Ne Anlama Gelir?
DETAYLAR 
2022/07/28
Mersin Gezilecek Yerler
DETAYLAR 
2022/07/28
Tam Otomatik ve Yarı Otomatik Farkı Nedir?
DETAYLAR 
2022/07/28
HGS Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?
DETAYLAR 
2022/07/28
Fiat Egea Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2022/07/28
Araç Klima Bakımı Nasıl Yapılır?
DETAYLAR 
2022/07/28
Volkswagen Caravelle Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2022/06/19
Rölanti Ne Demek? Rölanti Ayarı Nedir?
DETAYLAR 
2022/06/19
ESP Nedir, Ne İşe Yarar? Araçta ESP Nasıl Çalışır?
DETAYLAR 
2022/06/19
Ankara’da Gezilecek Yerler
DETAYLAR 
RentGo Giriş Yap GİRİŞ YAP
ANASAYFA ARAÇLAR KAMPANYALAR OFİSLERİMİZ HAKKIMIZDA KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI
Müşteri Aydınlatma Metni Çerez Politikası Potansiyel Müşteri Aydınlatma Metni İlgili Kişi Başvuru Formu
BAYİLİK BAŞVURU FORMU İLETİŞİM

Ön ödemeli rezervasyonlar rezervasyon saatinden 24 saat evveline kadar hiçbir ücret kesintisi olmadan iptal edilebilir.

Rezervasyon saatine 24 saatten az bir zaman kalmışsa ve iptal edilmek isteniyorsa toplam kiralamanın ilk gün bedeli iade edilmez.

Bu durumda rezervasyon kira günü bir gün ise iade yapılmaz.

Bu sayfada yer alan güvenlik ve gizlilik kuralları;

1- Gizlilik

M.N.B OTO KİRALAMA VE NAK.TİC.AŞ  kullanıcılarımızın bilgilerinin güvenliği ve bütünlüğüne önem vermektedir.

2-Topladığımız Bilgiler

M.N.B OTO KİRALAMA VE NAK.TİC.AŞ,  site kullanıcılarından kişilere ait bireysel tanımlayıcı niteliği taşıyan bilgileri toplayabilir. Bu tanım kapsamına girenler: “Servis veya ürün siparişinde kullanılan online formlar ve kullanıcılardan girmeleri istenilen site bünyesindeki diğer form ve uygulamalardır.”
M.N.B OTO KİRALAMA VE NAK.TİC.AŞ,  kullanıcıların sitenin hangi sayfalarına daha çok ilgi gösterdikleri , hangi servislerin daha çok dikkat çektiğine ilişkin bilgiler gibi konularda, kullanıcılarından Web Sitesini nasıl kullandıklarına dair bilgi toplayabilir. Aynı zamanda sitenin kullanıcılar tarafından nasıl kullanıldığına dair gözlem yapabilmek adına “çerez (cookie)”ler kullanabilir. Çerez (cookie), web sunucuları tarafından kullanılan, kişisel veya dizüstü bilgisayarlara yerleştirilerek, kullanıcıların mevcut siteyi yendiden ziyaret etmesi halinde kullanıcıyı tanımlayabilmek adına kullanılan yazılım türüdür.
Kullanıcılardan toplanan bu bilgiler bireysel veya bireysel bilgiler ile alakalı bir takım başka bilgiler de olabilmektedir.

3- Toplanılan Bilgilerin Paylaşılması ve Açıklanması

M.N.B OTO KİRALAMA VE NAK.TİC.AŞ, kullanıcılarından topladığı bilgileri yukarıda bahsi geçen amaçlar için diğer güvenilir çözüm ortaklarıyla paylaşabilir. Ayrıca M.N.B OTO KİRALAMA VE NAK.TİC.AŞ  kullanıcılarımızdan topladığımız bilgilere dayanan bir takım bireysel niteliği olmayan bilgileri yatırımcılarına ve potansiyel ortaklarına açıklayabilir ve kullanıcılarından topladığı bilgileri şirket yapısındaki herhangi bir değişiklik sonucu ortaya çıkabilecek satış, devir-teslim işlemlerinde transfer edebilir.

4- Güncelleme

Bu sitede yer alan GİZLİLİK POLİTİKASI VE İLKELERİ  M.N.B OTO KİRALAMA VE NAK.TİC.AŞ  tarafından gerekli görüldüğü şartlarda değiştirilebilir. Yayımlamakta olduğumuz gizlilik ile ilgili bildiriye aykırı davranışları ve sorularınız ile ilgili lütfen [email protected] adresine ulaşınız.