RENT GO

Mobil Uygulamamızı İndirin

X
İndir İndir

Baskı Balata Nedir? Bittiği Nasıl Anlaşılabilir?

Ana Sayfa > Blog >

Otomobil Dünyası

>

Baskı Balata Nedir? Bittiği Nasıl Anlaşılabilir?

8 Dakikalık Okuma Süresi

Motor ve vites kutusu arasındaki güç aktarımından sorumlu metal levha, baskı balata olarak adlandırılır. Aracı durdurmak, hızlandırmak ve vites değiştirmek gibi temel işlevlerin gerçekleştirilmesi sırasında önemli bir görev üstlenen debriyaj balatası, aracın güvenliği ve performansı açısından kritik bir rol oynar. Peki balata nedir, debriyaj balatası bittiği nasıl anlaşılır ve balatalar yanarsa ne olur? Aradığınız tüm yanıtları sizin için hazırladığımız içeriğimizde bulabilirsiniz.

Baskı Balata Nedir?

Debriyaj balatası olarak da anılan baskı balata, özellikle manuel şanzımanlı araçlarda en önemli parçalardan biridir. Debriyaj sisteminin bir parçası olan baskı balata, motordan gelen gücü tekerleklere iletir. Bunun için debriyaj plakasını itip serbest bırakır ve güç aktarımını kontrol eder. Böylece, araçlarda vites değiştirme ve dur – kalk işlemleri herhangi bir sorun yaşanmadan gerçekleşir.

Baskı balatanın yapısını genellikle metal ve yüksek sıcaklık ile aşınmaya dayanıklı özel bir karışım olan sürtünme malzemesi oluşturur. Sağlam ve dayanıklı bir araba balatası, aynı zamanda debriyaj sisteminin uzun ömürlü ve verimli olmasını sağlar. Aşınma ve yıpranma baskı balataların etkinliğinin azalmasına, hatta debriyaj sisteminde arızalar meydana gelmesine neden olabilir. Bu doğrultuda, düzenli bakım ve baskı balata değişimi yapmanın aracın performansını ve güvenliğini etkileyen faktörlerden biri olduğunu söylemek mümkündür.

Baskı Balata Çekişi Etkiler mi?

Baskı balata debriyaj sisteminin önemli bir parçası olarak motor gücünü şanzımana iletir ve bu gücün kontrollü bir şekilde aktarılmasını sağlar. Bu nedenle, baskı balata aracın çekiş performansını doğrudan etkiler. Baskı balatanın düzgün çalışmaması ya da aşınmış olması durumunda, güç aktarımında sorunlar yaşanması olasıdır. Özellikle baskı balatasındaki sürtünme disklerinin aşınması ya da deforme olması, debriyaj sisteminin düzgün bir şekilde çalışmasını önler. Bunun sonucunda ise motorun gücü şanzımana tam olarak iletilemediğinden aracın çekiş performansı düşer.

Baskı balatasının çekiş üzerindeki etkisi, aracın genel performansını ve sürüş deneyimini belirleyen önemli faktörlerden biridir. Baskı balatasının düzenli bakımının yapılması ve gerektiğinde değiştirilmesi, çekiş performansını korumak ve güvenli bir sürüş sağlamak için önemlidir.

Arabada Baskı Balata Ne İşe Yarar?

Baskı balata, motorun gücünü şanzıman üzerinden tekerleklere aktaran debriyaj sisteminin bir parçasıdır. Sürücü, aracın debriyaj pedalına bastığında baskı balata devreye girer ve vites değişimi sağlanır.

Vites değişimi sırasında baskı balatanın önemli bir rolü vardır. Sürücü debriyaj pedalına basıp baskı balatayı devreye alınca motorun gücü geçici olarak kesilir ve vites değişimi sorunsuz bir şekilde yapılabilir. Böylece aracın, farklı hızlara ve şartlara uygun viteslere geçmesi mümkün olur.

Baskı balata trafikte dur-kalk sırasında aracı kontrol etmeye yardımcı olur. Debriyaj pedalına basılıp baskı balata devreye alınınca motordan tekerleklere aktarılan güç kesilir. Debriyaj pedalı bırakılınca baskı balata devre dışı kalır ve viteste olan aracın motorunun gücü tekerleklere iletilir.

Baskı Balata Arızası Belirtileri Nelerdir?

Baskı balata arızaları aracın debriyaj sisteminin düzgün bir şekilde çalışmasını önleyebilir. En sık görülen baskı balata arıza belirtileri şu şekilde sıralanabilir:

  • Debriyaj pedalının normalden farklı bir hissiyatı ya da sertleşmesi olması, baskı balata arızasına işaret edebilir. Debriyaj kavrama noktası çok yukarıda ya da aşağıdaysa olası bir arıza ihtimali değerlendirilmelidir.
  • Baskı balatasında aşınma ve deformasyon olduğunda debriyaj diskleri arasında sürtünme meydana gelebilir. Buna bağlı olarak araç çalışırken tuhaf sesler, tıkırtılar ya da sürtünme sesleri duyulabilir.
  • Vitese geçerken zorlanma, gecikme ya da sertlik gibi durumlar baskı balata arızası belirtileri arasında sayılabilir.
  • Baskı balatasındaki arıza motor gücünün tekerleklere geçişini önleyerek ani güç kaybına ya da aracın aniden durmasına neden olabilir.

Bu belirtilerden birinin ya da daha fazlasının fark edilmesi hâlinde, vakit geçirmeden aracı servise götürmek gerekir. Zamanında gerekli onarımlar yapılmazsa, ilerleyen dönemde debriyaj sisteminde daha büyük hasarlar oluşması ve sürüş güvenliğinin olumsuz etkilenmesi riski doğabilir.

Baskı Balata Ömrü Ne Kadardır?

Baskı balata ömrü araç sahiplerinin en çok merak ettiği konulardan biri olmasına karşın bu konuda standart bir süreden bahsetmek mümkün değildir. Çünkü baskı balata ömrünü etkileyen pek çok farklı faktör vardır. Araç kullanım koşulları, sürüş tarzı, aracın baskı balata kalitesi ve malzemesi bu faktörler arasında sıralanabilir.

Diğer yandan baskı balata ömrünün ortalama 50.000 ila 100.000 kilometre arasında değiştiği ifade edilebilir. Baskı balata ömrünü uzatmak için düzenli bakım ve kontrollerin yapılması gerekir. Fren balatası ömrü de sürüş tarzı başta olmak üzere farklı unsurlardan etkilenmekte olup genellikle 40.000 ila 50.000 kilometre arasında değişir.

Baskı Balatalar Neden Biter?

Baskı balata bitmesine neden olan faktörlerin başında aşınma gelir. Sürtünme malzemesinden yapılan baskı balata, sürekli olarak debriyaj plakasıyla temas hâlinde olduğundan zaman içinde aşınması son derece olağan bir durumdur.

Aşınmaya ek olarak sürüş tarzı, agresif ve ani hızlanma/yavaşlama gibi unsurlar da baskı balatanın bitmesine neden olabilir. Sıkışık trafikte debriyaj pedalına sürekli basılması, sert sürüş koşulları ya da sıcak ve nemli hava, baskı balatanın hızlı aşınmasına neden olabilir. Daha düşük kaliteli malzemelerden üretilen baskı balataları genellikle daha çabuk aşınarak performans kaybına yol açabilir.

Bu nedenlerden baskı balata arızası belirtileri yaşayanlar araçlarını servise götürmeli ve genel olarak sürüş tarzına özen göstermelidir. Bu sayede baskı balatanın ömrünü uzatmak ve ortaya çıkabilecek olumsuz etkileri azaltmak mümkün olabilir.

Baskı Balata Biterse Ne Olur?

Baskı balatanın bitmesi, debriyaj sisteminin efektif çalışmasını engeller. Ayrıca debriyaj pedalından bir tepki alınamaması ya da pedal hissinin kaybolması söz konusu olabilir.

Baskı balata tamamen biterse debriyaj plakası da zarar görebilir. Baskı balatanın gücünü ilettiği bir parça olan debriyaj plakası aşırı sürtünmeye maruz kalırsa debriyaj plakasının da değiştirilmesi gerekliliği doğabilir.

Baskı balata tükenmesi sürüş güvenliğinin tehlikeye girmesine neden olabilir. Araçta kontrolsüz vites değişimi, ani dur-kalk ve hareket etme güçlüğü gibi sorunlar görülebilir. Diğer yandan baskı balata tükendiğinde debriyaj sisteminin diğer bileşenleri de zarar görebilir.

Baskı Balatanın Bittiği Nasıl Anlaşılır?

Baskı balata zamanla aşınan ve değiştirilmesi gerekebilen bir parçadır. Peki, baskı balatanın bittiğini nasıl anlarız?

Baskı balata bittiğinde, baskı balatanın yüzeyinde aşınma izleri ve çatlaklar oluşarak balatanın performansını olumsuz yönde etkileyebilir. Ayrıca bu aşınma izlerinin ve çatlakların zaman içinde büyümesi olasıdır. Sürtünme sırasında balata daha fazla ısınmaya başlar ve balatadan kötü bir koku gelebilir.

Baskı Balata Biterse Ne Yapılmalıdır?

Baskı balata tamamen biterse ya da baskı balatada ciddi bir arıza oluşursa, debriyaj sisteminin düzgün çalışması söz konusu olmaz, hatta araç kullanılamaz hâle gelebilir. Bu nedenle baskı balata bittiğinde hemen servise başvurmak ve gerekli onarımları ya da değişimleri yaptırmak gerekir.

Baskı balata değişmezse ne olur?” sorusu ise debriyaj sisteminin ve genel olarak aracın performansının olumsuz yönde etkileneceği şeklinde yanıtlanabilir. Debriyaj düzgün bir şekilde kullanılamadığında vites değişimi zorlaşır. Tamamen işlevsiz bir hâle gelen baskı balatası aracın dur-kalk trafikte veya vites değişimlerinde istenilen şekilde hareket etmesini zorlaştırabilir. Baskı balatasının tamamen işlevsiz hâle gelmesi ise debriyajın hiç çalışmamasına neden olabilir. Bu durumda, aracın motor gücü tekerleklere iletilmez ve araç hareket edemez.

Baskı balatası aşınmış ya da hasar görmüşse, bu durum diğer debriyaj bileşenlerine zarar verebilir. Bu durumda debriyaj diskleri, basınç plakası ve diğer parçaların ömrü de kısalabilir. Tüm bunların yanı sıra debriyaj sistemi, aracın güvenli ve kontrollü bir şekilde hareket etmesini sağlar.

Baskı Balata Değişimi Sonrası Performans Nasıl Değişir?

Baskı balata değişimi, aracın debriyaj sisteminin daha düzgün çalışmasını sağlar. Vites değişimleri kontrollü ve pürüzsüz bir şekilde gerçekleştirilebilir. Debriyaj daha iyi kavrayınca motor gücü tekerleklere daha etkili iletilebilir. Baskı balata değişimi daha sessiz ve stabil bir sürüş deneyimi sunar. Ayrıca debriyaj sisteminin ve genel olarak aracın performansı daha uzun süreli olarak korunabilir. Düzgün çalışan bir debriyaj sistemi, aracın motor gücünü daha verimli bir şekilde kullanmasına olanak tanıdığından yakıt ekonomisinin artmasına da katkıda bulunabilir.

Baskı balatanın sürüş güvenliği ve araç performansı üzerindeki etkisi nedeniyle araç kiralama hizmeti veren şirketler araçlarının bakımını ve onarımını düzenli olarak gerçekleştirir. Bu sayede güvenli ve konforlu bir sürüş deneyimi sürekli kılınabilir. Siz de farklı araç segmentleri içerisinden ihtiyacınıza ve bütçenize uygun seçimler yapabilir, uzun dönem kiralama ve kurumsal kiralama hizmetleri ile ulaşım ihtiyaçlarınız için işlevsel ve güvenli araç kiralama çözümlerine ulaşabilirsiniz.

Diğer Blog İçeriklerimiz

2024/09/25
Motor Kulağı Nedir? Motor Kulağı Arızaları
DETAYLAR 
2024/09/23
Narlıkuyu Nerede? Narlıkuyu’ya Nasıl Gidebilirsiniz?
DETAYLAR 
2024/09/20
Hidrolik Direksiyon Nasıl Çalışır?
DETAYLAR 
2024/09/18
İtfaiyeci Koyu Nerededir? Nasıl Gidilir?
DETAYLAR 
2024/08/15
Seyahat Çantası Nasıl Hazırlanır?
DETAYLAR 
2024/08/14
Sagalassos Antik Kenti Nerededir? Nasıl Gidilir?
DETAYLAR 
2024/08/13
Klima Kompresörü Arızası Nasıl Anlaşılır?
DETAYLAR 
2024/08/12
Dim Çayı Nerededir? Nasıl Gidilir?
DETAYLAR 
2024/07/11
Türkiye’nin Doğal Anıtları
DETAYLAR 
2024/07/10
Bademli Köyü Gezi Rehberi
DETAYLAR 
2024/07/09
Fren Limitörü Nedir?
DETAYLAR 
2024/07/08
Eksantrik Mili Nedir?
DETAYLAR 
2024/07/05
Eskişehir’de Ne Yenir?
DETAYLAR 
2024/06/21
Kör Nokta Nedir?
DETAYLAR 
2024/06/20
Bungalov Tatil Rehberi
DETAYLAR 
2024/06/12
En Güzel Uzun Yol Şarkıları
DETAYLAR 
2024/06/11
Uzun Yolda Uyuyakalmamak İçin Yapılacaklar
DETAYLAR 
2024/06/07
2024 Kurban Bayramı’nda Nereye Gidilir?
DETAYLAR 
2024/05/17
Renault Captur Özellikleri Nelerdir?
DETAYLAR 
2024/05/16
Mafsal Nedir? Ne İşe Yarar?
DETAYLAR 
2024/05/15
Kaza Sonrası Yapılması Gerekenler Nelerdir?
DETAYLAR 
2024/05/14
El Konulan Ehliyet Nasıl Geri Alınır?
DETAYLAR 
2024/05/14
Birgi Köyü Nerede? Birgi Köyü Gezisi
DETAYLAR 
2024/04/29
Park Sensörü Arızası Nedir?
DETAYLAR 
2024/04/28
Kalkış Yaparken Araç Neden Titrer?
DETAYLAR 
2024/04/27
Egzoz Manifoldu Nedir?
DETAYLAR 
2024/04/26
Araç Periyodik Bakımı Nedir?
DETAYLAR 
2024/04/25
Arabaya Pasta Cila Nasıl Çekilir?
DETAYLAR 
2024/04/19
Krank Sensörü Nedir? Arızası Nasıl Anlaşılır?
DETAYLAR 
2024/04/18
Volkswagen Caddy Özellikleri Nelerdir?
DETAYLAR 
2024/04/18
Krank Mili Nedir?
DETAYLAR 
2024/04/16
Konya’da Gezilebilecek Yerler
DETAYLAR 
2024/03/29
Ramazan Bayramı’nda İstanbul’da Gezilecek Yerler
DETAYLAR 
2024/03/28
APP Plaka Nedir?
DETAYLAR 
2024/03/28
Katalizör Nedir? Ne İşe Yarar?
DETAYLAR 
2024/03/28
Kia Picanto İncelemesi
DETAYLAR 
2024/03/28
Rize’de Gezilecek Yerler
DETAYLAR 
2024/03/28
Triger Kayışı Ne Zaman Değişir?
DETAYLAR 
2024/03/06
Peugeot 3008 Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2023/12/01
2024 Yeniden Değerlendirme Oranı | 2024 MTV Hesaplamaları
DETAYLAR 
2023/11/29
2024 Engelli Araç Muafiyeti
DETAYLAR 
2023/11/28
Antifriz Nedir? Nasıl Kullanılır?
DETAYLAR 
2023/11/27
Kış Lastiği Nasıl Seçilir? Nelere Dikkat Edilmelidir?
DETAYLAR 
2023/10/28
Manuel Araç Nasıl Çalıştırılır?
DETAYLAR 
2023/10/26
Şahıs Şirketine Araç Kiralama
DETAYLAR 
2023/10/24
Kiralık Araçta Hasarı Kim Öder?
DETAYLAR 
2023/10/22
Jeep Renegade Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2023/10/05
Yaya Geçidi Cezası 2023
DETAYLAR 
2023/10/03
Passat Variant Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2023/10/01
Çocuk Oto Koltuğu Nedir?
DETAYLAR 
2023/09/29
Filo Kiralama Nedir?
DETAYLAR 
2023/09/28
Eylül Deniz Tatili Rotaları
DETAYLAR 
2023/09/01
Renault Megane Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2023/08/30
2024 Emniyet Şeridi Cezası
DETAYLAR 
2023/08/28
Göcek’te Gezilecek Yerler
DETAYLAR 
2023/08/26
Direksiyon Titremesi Nedir? Neden Direksiyon Titrer?
DETAYLAR 
2023/08/24
Boyasız Araç Güneş Yanığı Nasıl Giderilir?
DETAYLAR 
2023/07/29
Şasi Nedir? Şasi Numarası Nedir?
DETAYLAR 
2023/07/27
Çıkma Parça Nedir? Oto Çıkma Ürün Kullanılır Mı?
DETAYLAR 
2023/07/25
Citroen C Elysee Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2023/07/23
Assos Neresidir? Gezilecek Yerler Nerelerdir?
DETAYLAR 
2023/07/20
Ek MTV Ödemesi Nedir? 2023 MTV Fiyatları
DETAYLAR 
2023/07/15
Otoban ve Otoyol Hız Sınırları 2024
DETAYLAR 
2023/07/12
ISOFIX Nedir? Ne İşe Yarar?
DETAYLAR 
2023/07/06
Opel Corsa Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2023/07/03
Ağır Hasar Kaydı Nedir, Nasıl Sorgulanır?
DETAYLAR 
2023/06/26
Erzurum’da Gezilecek Yerler
DETAYLAR 
2023/05/25
Cam Filmi Yasak Mı? Cam Filmi Cezası Ne Kadar?
DETAYLAR 
2023/05/25
Çekme Belgeli Araç Nedir? Nasıl Trafiğe Çıkarılır?
DETAYLAR 
2023/05/25
Trafikte Geçiş Üstünlüğü Olan Araçlar Hangileridir?
DETAYLAR 
2023/05/25
Renault Zoe Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2023/05/25
Gelibolu’da Gezilecek Yerler
DETAYLAR 
2023/05/23
Plaka Renkleri ve Anlamları Nelerdir?
DETAYLAR 
2023/05/23
2024 Otoyol ve Köprü Geçiş Ücreti
DETAYLAR 
2023/05/23
Lastik Hava Basıncı Ne Kadar Olmalıdır?
DETAYLAR 
2023/05/23
Dacia Sandero Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2023/03/31
Plaka Nasıl Değiştirilir? 2024 Plaka Değiştirme Ücretleri
DETAYLAR 
2023/03/31
Otomatik Vites Ehliyeti Nedir? Nasıl Alınır?
DETAYLAR 
2023/03/31
Kia Sorento Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2023/03/31
Buji Nedir, Ne İşe Yarar? Arıza Belirtileri Nelerdir?
DETAYLAR 
2023/03/31
Beyoğlu’nda Gezilecek Yerler
DETAYLAR 
2023/03/08
Retarder Nedir, Ne İşe Yarar?
DETAYLAR 
2023/02/28
Peugeot 301 Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2023/02/23
2024 Sürücü Kursu ve Ehliyet Harç Ücretleri
DETAYLAR 
2023/02/08
Araç Neden Yağ Yakar, Nasıl Önlenir?
DETAYLAR 
2023/02/06
14 Şubat Sevgililer Gününde Gezilecek Yerler
DETAYLAR 
2023/01/30
2024 Trafik Cezaları Fiyatları Ne Kadar Oldu?
DETAYLAR 
2023/01/30
Volkswagen Caddy Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2023/01/30
ECO Mod Nedir, Nasıl Çalışır?
DETAYLAR 
2023/01/30
TRAMER Kaydı Nedir? Nasıl Sorgulanır?
DETAYLAR 
2023/01/30
Sapanca’da Gezilecek Yerler
DETAYLAR 
2023/01/04
Sarıyer’de Gezilecek ve Görülecek Yerler
DETAYLAR 
2023/01/04
Sandık Motor Nedir? Ne İşe Yarar?
DETAYLAR 
2023/01/04
En Az Yakıt Tüketen Arabalar
DETAYLAR 
2023/01/04
Audi Q3 Özellikleri ve İncelemesi
DETAYLAR 
2023/01/04
Araba Direksiyonu Sağda Olan Ülkeler
DETAYLAR 
2022/11/28
İkame Araç Nedir? Hangi Durumlarda İkame Araç Alınabilir?
DETAYLAR 
2022/11/28
Podye Nedir? Araç Podyesi Nerededir ve Nasıl Kontrol Edilir?
DETAYLAR 
2022/11/28
Şarj Dinamosu Nedir? Arızasını Nasıl Anlarsınız?
DETAYLAR 
2022/11/28
Varex Egzoz Nedir? Varex Egzoz Nasıl Çalışır?
DETAYLAR 
RentGo Giriş Yap GİRİŞ YAP
ANASAYFA ARAÇLAR KAMPANYALAR OFİSLERİMİZ HAKKIMIZDA KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI
Müşteri Aydınlatma Metni Çerez Politikası Potansiyel Müşteri Aydınlatma Metni İlgili Kişi Başvuru Formu
BAYİLİK BAŞVURU FORMU İLETİŞİM

Ön ödemeli rezervasyonlar rezervasyon saatinden 24 saat evveline kadar hiçbir ücret kesintisi olmadan iptal edilebilir.

Rezervasyon saatine 24 saatten az bir zaman kalmışsa ve iptal edilmek isteniyorsa toplam kiralamanın ilk gün bedeli iade edilmez.

Bu durumda rezervasyon kira günü bir gün ise iade yapılmaz.

Bu sayfada yer alan güvenlik ve gizlilik kuralları;

1- Gizlilik

M.N.B OTO KİRALAMA VE NAK.TİC.AŞ  kullanıcılarımızın bilgilerinin güvenliği ve bütünlüğüne önem vermektedir.

2-Topladığımız Bilgiler

M.N.B OTO KİRALAMA VE NAK.TİC.AŞ,  site kullanıcılarından kişilere ait bireysel tanımlayıcı niteliği taşıyan bilgileri toplayabilir. Bu tanım kapsamına girenler: “Servis veya ürün siparişinde kullanılan online formlar ve kullanıcılardan girmeleri istenilen site bünyesindeki diğer form ve uygulamalardır.”
M.N.B OTO KİRALAMA VE NAK.TİC.AŞ,  kullanıcıların sitenin hangi sayfalarına daha çok ilgi gösterdikleri , hangi servislerin daha çok dikkat çektiğine ilişkin bilgiler gibi konularda, kullanıcılarından Web Sitesini nasıl kullandıklarına dair bilgi toplayabilir. Aynı zamanda sitenin kullanıcılar tarafından nasıl kullanıldığına dair gözlem yapabilmek adına “çerez (cookie)”ler kullanabilir. Çerez (cookie), web sunucuları tarafından kullanılan, kişisel veya dizüstü bilgisayarlara yerleştirilerek, kullanıcıların mevcut siteyi yendiden ziyaret etmesi halinde kullanıcıyı tanımlayabilmek adına kullanılan yazılım türüdür.
Kullanıcılardan toplanan bu bilgiler bireysel veya bireysel bilgiler ile alakalı bir takım başka bilgiler de olabilmektedir.

3- Toplanılan Bilgilerin Paylaşılması ve Açıklanması

M.N.B OTO KİRALAMA VE NAK.TİC.AŞ, kullanıcılarından topladığı bilgileri yukarıda bahsi geçen amaçlar için diğer güvenilir çözüm ortaklarıyla paylaşabilir. Ayrıca M.N.B OTO KİRALAMA VE NAK.TİC.AŞ  kullanıcılarımızdan topladığımız bilgilere dayanan bir takım bireysel niteliği olmayan bilgileri yatırımcılarına ve potansiyel ortaklarına açıklayabilir ve kullanıcılarından topladığı bilgileri şirket yapısındaki herhangi bir değişiklik sonucu ortaya çıkabilecek satış, devir-teslim işlemlerinde transfer edebilir.

4- Güncelleme

Bu sitede yer alan GİZLİLİK POLİTİKASI VE İLKELERİ  M.N.B OTO KİRALAMA VE NAK.TİC.AŞ  tarafından gerekli görüldüğü şartlarda değiştirilebilir. Yayımlamakta olduğumuz gizlilik ile ilgili bildiriye aykırı davranışları ve sorularınız ile ilgili lütfen [email protected] adresine ulaşınız.