Ordu Giresun Havalimanı (Karşılama)
Karadeniz Bölgesi’nin ortasında, adeta birer inci gibi kendilerini gösteren Ordu ve Giresun şehirlerinin ortak havalimanı olarak, deniz üzerine kurulan Ordu Giresun Havalimanı’nde bulunan ofisimiz’e gelerek; bölgede, illerde, ilçelerde gerçekleştireceğiniz gezintileri konforlu bir araç ile gerçekleştirmenin avantajlarına sahip olabilirsiniz.
Nasıl Gidilir?
Denize inşaa edilmesi ile ünlenen ve bu anlamda hem Türkiye gem de Avrupa’da bir ilk olan Ordu-Giresun Havalimanı, 2015 yılından beri hizmet vermektedir. Konumu itibarıyla Karadeniz Bölgesi’nin tam ortasında bulunan havalimanı, bu özelliğiyle Türkiye’nin ve dünyanın pek çok farkı kentlerinin bağlantı noktası olma özelliği de taşıyor. Ordu’nun Gülyazı ve Giresun’un Piraziz ilçelerinin arasında kurulan havalimanına her iki şehirden de ulaşım oldukça kolay. Ordu şehir merkezinden HAVAŞ otobüsleri ve taksi gibi taşıma alternatiflerinden yararlanabilirsiniz. Şehir merkezinin 20 km dışında bulunan havalimanına, özel araç kullandığınız durumda 20 dakikada ulaşabiliyorsunuz. Bu sayede hem şehrin dışına doğru ilerlerken, kente dair güzellikleri görebiliyor hem de uğrak noktalara ziyaretlerde bulunabiliyorsunuz.
Ordu Yol Durumu
Ordu, Karadeniz’de imar açısından başarılı bir şehir olmakla beraber yol alternatiflerinin fazla olması nedeniyle de trafik sıkışıklığının sıklıkla yaşanmadığı bir ilimizdir. Ordu’dan Ordu-Giresun Havalimanı’na ulaşım için 20 km yol kat etmeniz gerekmektedir ve bu ulaşım sırasında trafik yoğunluğu ile karşılaşmanız düşük olasılıklıdır.
Ordu Rehberi
Orta Karadeniz denildiğinde akla gelen ilk şehirlerden birisi olan Ordu, bölgede batı ve doğu sentezi kabul edilebilecek özel kültürüyle dikkat çeker. Gerek şehir imarı ve gerekse geleneksel dokusu itibarıyla her yıl yüz binlerce turistin uğrak noktalarından birisi olmayı başaran Ordu’da mutlaka görmeniz, tatmanız ve tanımanız gereken çok fazla şey var.
Boztepe: Kentin sembolik noktalarından birisi olan Ordu, rakımı 530 metre olan bir tepedir. Karadeniz’i ve Ordu’nun güzelliğini gözler önüne seren açık manzarasıyla Boztepe, adeta bir keşif noktası olarak kabul edilebilir. 2011’de hizmete açılan teleferik aracılığıyla ulaşımın mümkün olduğu Boztepe’de, manzaranın tadını çıkarmanız gerek. Ordu’nun yöresel, hediyelik eşyalarını satan dükkanların ve çeşitli restoranların bulunduğu Boztepe, Ordu’da ziyaret etmeniz gereken en önemli noktalardan birisi.
Paşaoğlu Konağı:
Şehir merkezindeki Paşaoğlu Konağı, 1896’da Paşaoğlu Hüseyin Efendi tarafından yaptırılmıştır. Yapının inşasında taşlar Ünye’den, ahşap malzemeler ise Romanya’dan getirilmiştir. Ordu’da sembolik sivil mimarilerden birisi olan konak üç katlıdır ve 1982’de Kültür Bakanlığı’na devredilerek 1983’te restorasyona girmiştir. 1987’de bugünkü halini alan konak müze olarak hizmet vermektedir.
Taşbaşı Kilisesi:
Ordu’nun merkezinde bulunan kentsel sit alanındaki Taşbaşı Kilisesi, 1853’te Rum Ortodoks Hristiyanları tarafından inşa edilmiştir. 2000 yılından beri Kültür Merkezi olarak kullanılmaya başlayan kilise, kentin sembolik yapılarındandır.
Ordu’da Ne Yenir?
Karadeniz’in sembolik lezzetlerine ev sahipliği yapan Ordu’da balığın onlarca çeşidini yemeniz mümkün. Kentte mutlaka tatmanız lezzetler ise Karadeniz pidesi, turşu kavurması, mıhlama ve hamsi köftesi olmalıdır.